VELIKI PREOKRET: / LeBron James ispunio obećanje i Clevelandu donio prvi naslov nakon 52 godine!

Image
20.6.2016.
8:26
VOYO logo

Prekinuto je time 52 godine dugo sportsko prokletstvo momčadi iz Clevelanda koje nikako nisu uspijevale u četiri najjača američka sporta slaviti konačnu pobjedu. Prekid toga donio im je domaći dečko rođen prije 31 godinu u Akronu. Kao prvog na draftu 2003. godine izabrali su ga Cavaliersi, a on im obećao naslov prvaka. Prekid ljubavi u kojem je Cleveland 'varao' Miamijem i stigao do svoja prva dva prstena, okončan je prošle godine kada se LeBron James vratio u rodni kraj i još se jednom zakleo na ljubav i ponovio riječi o stavljanju prstena na ruke prvaka. Prošle godine Cavaliersi su s oslabljenom momčadi (finale bez Kevina Lovea i Kyriea Irvinga) izgubili finale protiv Warriorsa, a sve je nalikovalo da će se isto dogoditi i u ovoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije gotovo dok to on ne kaže

Branitelji naslova odigrali su osnovni dio sezone kao nikada nitko u povijesti lige, ostvarili su 73 pobjede uz samo devet poraza i marširali prema obrani naslova. Ranjivost su im dokazali igrači Oklahoma City Thundera koji su u finalu Zapada imali 3-1, no sastav najboljeg šuterskog para današnjice kojeg čine Stephen Curry i Klay Thompson riješio je tu prepreku. Stigao je finale, prednost Warriorsa 3-1, Cleveland na konopcima i sve je bilo spremno za novu proslavu u Oaklandu. Tako nije mislio James, jednoglasnom odlukom proglašen najkorisnijim igračem finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom šestom uzastopnom finalu NBA lige ponajbolji košarkaš današnjice nosio je Cavse kroz cijelu seriju, a u sedmoj utakmici triple-doubleom (27 poena, po jedanaest skokova i asistencija) svom gradu donio prvu ukupnu pobjedu još otkad su Brownsi slavili naslov u NFL-u 1964. godine. Imao je i tri blokade, uključujući i ključnu u završnici u kojoj je u kontri jurišao Andre Iguodala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vraćam se kući s ispunjenim obećanjem. Jedva čekam izaći iz aviona, podići trofej i pogledati naše navijače", izjavio je nakon utakmice James koji je tijekom ogleda imao najveću pomoć u Irvingu koji je isporučio 26 poena među kojima je i trica preko Curryja u posljednjoj minuti.

Podbačaj Curryja i Thompsona

Draymond Green je odigrao sjajnu utakmicu za Warriorse u kojoj je ostvario učinak od 32 koša, 15 skokova i devet asistencija, ali nije imao pratnju koja bi u zadnjoj utakmici sezone potvrdila sve ono dobro napravljeno tijekom cijelog kalendara natjecanja. Curry, koji je posljednje minute odigrao ispod svake razine vrijednosti, je ubacio 'tek' 17 poena (trica 4-14), a Thompson 14 (trica 2-10), a sve to dovelo je do toga da su Cavsi postali tek četvrta momčad u povijesti lige koja je naslov slavila u sedmoj utakmici na strani i - ludnice u cijelom Ohiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje, finale:

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 89-93

(Cleveland je osvojio naslov rezultatom 4-3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo