UZBUDLJIVA NOĆ: / Zvijezda Clippersa slomila kost u ruci, Spursi saznali suparnike u polufinalu

Image

Poznat je prvi par konferencijskih polufinala doigravanja za naslov prvaka u NBA ligi.

26.4.2016.
7:59
VOYO logo

Dan nakon što su Spursi upisali četvrtu pobjedu protiv Memphis Grizzliesa, isto je za rukom pošlo trećim nositeljima Zapadne konferencije kojima je bilo potrebno odigrati pet utakmica protiv Dallas Mavericksa. U ovoj posljednjoj, igranoj u noći na utorak, slavili su 118:104 nošeni učincima svojih najvećih zvijezda, a korisnijim se od Kevina Duranta (33 poena, sedam skokova) pokazao Russell Westbrook od kojega nitko na utakmici nije ostvario bolje brojke u rubrikama koševi (36), skokovi (12) i asistencije (devet).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će biti s Nowitzkim?

Za poraženi sastav Mavericksa najviše je, 24 koša, ubacila klupska legenda Dirk Nowitzki, a tek će se vidjeti jesu li to bili i njegovi posljednji ubačaji u dresu u kojem je debitirao 1998. godine. Naime, zna se da njemački košarkaš može aktivirati opciju prema kojoj bi postao slobodan igrač na tržištu, ali je isto tako poznata i njegova želja da se umirovi kao igrač Dallasa što je i obećao napraviti osim ne odluči li se klub krenuti u kompletnu reorganizaciju momčadi koju ima.

Slomljeni Clippersi

Los Angeles Clippersi su poraženi na gostovanju kod Portland Trail Blazersa 84:98, no više od poraza zabrinut će ih vijest o ozljedi ruke njihovog ponajboljeg igrača, graditelja igre Chrisa Paula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/iUQIxzY2r69

Riječ je o puknuću treće metakarplane kosti zbog čega je bio primoran sredinom treće četvrtine napustiti igru u koju se više nije niti vraćao. Niti tu nije kraj lošim vijestima za Clipperse, a nakon poraza i ozljede Paula treću potpisuje još jedna klupska zvijezda Blake Griffin. U pitanju je ozljeda butnog mišića koja ga je potjerala na klupu s koje je gledao kako Al-Farouq Aminu (30 poena, deset skokova) i ostatak domaće momčadi izjednačava seriju na 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dvije pobjede u seriji imaju i Hornetsi i Miami Heat nakon što je sinoć sastav iz Charlotte slavio 89:85 uz 34 poena Kembe Walkera. Dvanaest je, uz sedam skokova i deset asistencija za poraženi Heat ubacio Dwyane Wade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje, rezultati prvog kruga:

Istok

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charlotte Hornets - Miami Heat 89-85

(rezultat u seriji je izjednačen na 2:2) Zapad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 118-104

(Thunder je omjerom 4:1 izborio konferencijski polufinale) Portland Trail Blazers - LA Clippers 98-84

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(rezultat u seriji je izjednačen na 2:2)

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo