UZBUDLJIVA NBA VEČER: / Spursi uzvratili Oklahomi, Cleveland ponovno tricama uništio Hawkse

Image
Foto: AFP, Kevin C. Cox

Košarkaši San Antonija poveli su s 2-1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

7.5.2016.
8:47
AFP, Kevin C. Cox
VOYO logo

Spursi su dobro otvorili utakmicu i nakon trice Davida Westa pobjegli na 35-20 u drugoj četvrtini. Domaćima ipak nije trebalo dugo da se vrate i uvedu dvoboj u neizvjesne vode. Sedam minuta prije kraja, s dvije uzastopne trice, Oklahoma je povela s 81-77, ali Spursi su u završnici ipak bili mirniji. Nakon što su Russell Westbrook i Kevin Durant u dva napada zaredom izgubili lopte gosti su otišli na 96-89 i više nisu ispuštali prednost.

Očajan šut Westbrooka

Spurse je s 31 košem i 11 skokova predvodio Kawhi Leonard, LaMarcus Aldridge je dodao 24 poena, a Tony Parker 19. Kod Thundera je najefikasniji bio Westbrook s 31 košem, ali uz vrlo slab šut iz igre (10-31). Durant je dodao 26 koševa, a Serge Ibaka 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Istoku je Cleveland stigao korak do finala. Cavaliersi su u Atlanti svladali domaće Hawkse sa 121-108 i poveli s 3-0 u seriji, a priču će moći zaključiti već u nedjelju na istom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland jedini bez poraza

Cleveland je i dalje jedina neporažena momčad u aktualnom doigravanju, a od Atlante nikad u povijesti nije izgubio u play-offu. Ovo mu je bila 11. uzastopna pobjeda do koje je došao odlično odigranom završnicom. Imali su Hawksi u jednom trenutku i 11 koševa prednosti, ali finiš je pripao Cavaliersima koji su opet bili sjajno tricaški raspoloženi. Dva dana nakon što su ubacili rekordnih 25 trica, bili su tek nešto slabiji, ubacivši 21 tricu iz 39 pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Channing Frye je odigrao najbolju utakmicu u karijeri u play-offu, postigavši 27 koševa za Cleveland (šut 10-13). Kyrie Irving je dodao 24, jednako kao i LeBron James koji je skupio i 13 skokova i osam asistencija. Kod Atlante je s 24 poena najefikasniji bio Al Horford, dok je Jeff Teague upisao 19 koševa i 14 asistencija.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje, konferencijska polufinala:

Istok

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlanta - Cleveland 108-121

(Cleveland vodi u seriji s 3-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapad

Oklahoma City - San Antonio 96-100

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(San Antonio vodi u seriji s 2-1)

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo