KUP BORISLAV STANKOVIĆ

UVJERLJIVA POBJEDA ZA FINALE: Petrovićevi igrači bez drame izborili utakmicu za naslov

Hrvatska košarkaška reprezentacija sastavljena od igrača koji traže proboj u momčad koja će nastupiti na skorašnjem Europskom prvenstvu upisala je i treću pobjedu u isto toliko utakmica na pripremama u Kini. Finale Kupa Borislav Stanković izboreno je 92-64 pobjedom protiv Egipta.

Nakon pobjeda protiv domaćina i Njemačka, upisano je novo slavlje sastava kojeg vodi Aleksandar Petrović s time da su najveći teret u napadu ponijeli Josip Bilinovac sa 23 i Luka Božić sa 19 poena. Antonio Vranković i Domagoj Bošnjak dodali su po 11, a Ivan Buva i Jakov Mustapić po 10 koševa.

Što se same utakmice tiče već nakon tri minute bilo je +10 (13-3), na poluvremenu +22 (49-27), a u posljednju četvrtinu Hrvatska je ušla s prednošću 73-41.

“Što reći, nakon tri utakmice smo napravili apsolutno više nego što je itko očekivao – i ja. Današnja utakmica pokazala je kakav pristup treba biti kada igrate protiv ovakvog profila protivnika. Od prve sekunde kvalitetna i agresivna obrana tako da je samo bilo pitanje kolika će razlika biti na kraju. Zadovoljan sam sa svim što sam vidio i uspio sam odmoriti trojicu igrača koji su uz Buvu u prve dvije utakmice povukli najviše (Mavra, Zubčić). Mavra je imao nekakve sitne probleme sa zglobom, ali kroz ova dva dana to bi trebalo sanirati”, kazao je Petrović poručivši da će igrači koje vodi finale ‘dočekati sto posto spremni’.

Povratak na Net.hr