USPJEH ZA POVIJEST: / Fenerbahçe prvi put na Final Fouru

Košarkaši Fenerbahçe Ülkera prvi su izborili nastup na završnom turniru Eurolige koji će se ove sezone održati u Madridu od 15. do 17.

20.4.2015.
23:14
VOYO logo

Koš koji je odveo turski sastav na njegov prvi Final Four u povijesti postigao je Andrew Goudelock devet sekundi prije kraja produžetka. U preostalom vremenu preokret je pokušao donijeti Jeremy Pargo, ali njegov ulaz pod obruč nije završio pogotkom.

Nikos Zizis s 19 i Goudelock s 15 koševa bili su najbolji kod Fenerbahçea za koji je hrvatski reprezentativac Luka Žorić odigrao skromnu utakmicu. Za sedam i pol minuta provedenih u igri Žorić je postigao jedan poen, pogodivši samo jedno od četiri slobodna bacanja, a promašio je i jedini šut iz igre, te imao dva skoka. Domaćima nije bio dovoljan 21 ubačaj Parga i 19 pogodaka Briana Randlea kako bi produžili nadu u obranu naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će Fenerbahçe igrati protiv boljeg iz ogleda Real Madrid - Anadolu Efes u kojemu Real ima prednost od 2:0 u pobjedama.

Košarkaši Panathinaikosa u trećoj su utakmici četvrtfinala na svom terenu svladali CSKA iz Moskve s 86:85 (14:20, 20:14, 22:19, 30:32) i tako smanjili omjer u pobjedama na 1:2 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva uvjerljiva poraza u Moskvi, Atenjani su u svojoj dvorani odigrali mnogo bolje i u neizvjesnoj završnici stigli do pobjede koju im je svojom glupošću olakšao Nando De Colo. Naime, nakon što je Kyle Hines pet sekundi prije kraja pogodio za 85:85, De Colo je 3.5 sekunde prije kraja na sredini igrališta napravio prekršaj na najboljem strijelcu Panathinaikosa Nikosu Pappasu, a ovaj je pogodio jedno od dva slobodna bacanja za konačnih 86:85.

Pappas je predvodio PAO s 25 koševa, dok je Sonny Weems ubacio 24 za CSKA. Četvrta utakmica igrat će se ponovno u Ateni za dva dana, a eventualna peta 28. travnja u Moskvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo