UGLEDNI LIST SE POKLONIO HRVATSKOM TRENERU: / 'Stvorio je košarkaški Leicester City'

Image
Foto: AFP, LOUISA GOULIAMAKI
28.4.2016.
20:24
AFP, LOUISA GOULIAMAKI
VOYO logo

Ranieri je trener Leicester Cityja, malog kluba koji se nalazi na pragu naslova engleskog prvaka. U društvu bogataša Manchester Cityja, Chelseaja, Manchester Uniteda, Arsenala i ostalih, Leicester je pokazao da novac nije uvijek najvažniji na putu do sportskog uspjeha.

'Životno djelo'

Isto je ove sezone napravio i Velimir Perasović, trener Saski Baskonije, poznate i pod sponzorskim imenom Laboral Kutxa. Klub iz Vitorije bit će jedini španjolski predstavnik na skorašnjem završnom turniru Eurolige u Berlinu. Unatoč prosječnoj momčadi u koju je uloženo daleko manje novca nego u skupe projekte Real Madrida i Barcelone, Perasović je došao mali korak do europskog vrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Velimir Perasović

"Perasović je za ovu momčad ključan kao i Ranieri za Leicester. Današnja Baskonia je njegovo životno djelo, momčad moćna i u napadu, i u obrani, momčad koja igra u visokom ritmu i pokušava preuzeti inicijativu protiv svakog suparnika. Kao i u slučaju Leicestera, ova će europska sezona ostati zapisana u povijesti", napisao je komentator Marce Jesus Sanchez.

Dodajmo da će Laboral u polufinalu završnog turnira igrati protiv Fenerbahçea, dok će drugi finalist biti poznat nakon dvoboja između ruskih klubova CSKA-a i Lokomotiv Kubana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo