KRVAVO UBOJSTVO KOJE JE ZGROZILO NACIJU / Presudio majci četiri djeteta, stigla i zaslužena kazna

Bivši NBA košarkaš Javaris Crittenton (27) je zbog ubojstva Juilan Jones 2011. godine, osuđen na kaznu zatvora od 23 godine.

30.4.2015.
8:56
VOYO logo

Tužiteljstvo je navelo kako je Crittenton za cilj imao ubiti čovjeka koji ga je opljačkao dan prije tragične pucnjave i ubojstva koji su šokirali američku javnost. Međutim, došlo je do velike pogreške i nekad obećavajući bek zabunom je usmrtio majku četiri djeteta. U svoj osvetnički pohod zbog pljačke njegovog nakita i iPhonea krenuo je zajedno sa svojim rođakom Douglasom Gambleom.

Nakon ubojstva koje je njemu i obitelji stradale zauvijek promijenilo život, Crittenton se javno ispričao obitelji nesretne Julian, kazavši kako bi sve dao da je on na mjestu žene koju je ubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crittenton je zbog ubojstva uhićen u siječnju 2014. godine zbog posjedovanja droge kada je bio na slobodi (izašao iz zatvora zbog jamčevine), vrijedi istaknuti kako je 2010. godine imao potpisan ugovor bez garancije sa Charlotte Bobcatsima (današnjim Charlotte Hornetsima), momčadi koja je u većinskom vlasništvu najboljeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crittenton je bio jedan od najperspektivnijih mladih košarkaša u Americi i općenito sportaša kada je 2006. godine izabran u prestižni McDonald's All-American momčad. Nakon toga, obukao je dres sveučilišta Georgia Tech koje mu je dalo sportsku stipendiju.

Sveučilište je itekako moglo biti sretno što je dobilo tako dobrog košarkaša, kojem su prognozirali respektabilnu karijeru. No, 1.96 cm visoki bek šuter na Gergia Techu zadržao se svega godinu dana, nakon čega se odlučio otisnuti u profesionalne NBA vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2007. godine Crittenton je izabran kao 19 pick drafta, a birali su ga Lakersi. Nakon toga, biva treadean dva puta, prvo u Memphis Grizzliese, a nakon toga u Washington Wizardse. Godine 2009. Crittenton biva kažnjen zbog incidenta iz svlačionice s pištoljima, u kojem je bio umiješan zajedno s nekad odličnim NBA košarkašom, sjajnim Gilbertom Arenasom.

Već je tu pokazao svoju divlju narav, a zbog incidenta i vlastitite gluposti Crittenton biva suspendiran do kraja sezone, a na kraju ga se klub i odrekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, Crittenton je dobio ponudu od kineske momčadi Zhejiang Lions, u kojoj je igrao sve do 2011. godine. Godina dana prije, znači 2010., proglašen je krivim zbog posjedovanja oružja za koje nije imao dozvolu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo