TRENER CIBONE UOČI DERBIJA: / 'Nešto spremamo za Zvezdu!'

Image
Foto: Pixsell

Trener Cibone ima poseban plan za utakmicu protiv Crvene zvezde

21.12.2018.
14:49
Pixsell
VOYO logo

U subotu, od 17 sati, u 12. kolu regionalne košarkaške ABA lige Cibona dočekuje Crvena zvezdu koja uvjerljivo drži prvo mjesto bez ijednog poraza. Trener Cibone Ivan Velić ističe da protiv momčadi koja je uvjerljivo najbolja u ligi nemaju što izgubiti.

"Nešto im spremamo i vidjet ćemo hoće li to upaliti. Možemo mi biti na visokom nivou i opet izgubiti utakmicu, jer to je ipak euroligaška momčad. No, ako budemo dobri i raspoloženi sve je moguće”, kazao je trener Cibone Ivan Velić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je prije tri mjeseca, u 1. kolu ABA lige, na gostovanju kod Crvene zvezde odigrala vrlo dobru utakmicu i tek je u završnici susreta pokleknula te je na kraju izgubila (68-78). U prošlom kolu ABA lige Cibona je na domaćem terenu pobijedila branitelja naslova podgoričku Budućnost (83-77).

'Nemamo nikakav imperativ'

"Mislim da smo jedna od rijetkih ekipa koja je sa Zvezdom u prvom dijelu sezone igrala otvorenu utakmicu. Rekao sam i protiv Budućnosti da tražim od igrača da daju svoj maksimum, a to isto ću tražiti i sa Zvezdom. Nemamo nikakav imperativ, nadam se da će dvorana biti dobro popunjena i da ćemo odigrati dobru utakmicu. To je momčad sa odličnim trenerom, koja kažnjava svaku grešku i to ih čini boljim od ostalih. No, i mi smo u dobroj formi u pravo vrijeme, samopouzdanje je tu i vjerujem da možemo dobiti, ali ne ovisi sve o nama", kazao je Velić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek što završi dvoboj Cibone i Crvene zvezde u Zagrebu, u Beogradu će započeti još jedan hrvatsko-srpski okršaj u kojem će Partizan ugostiti Cedevitu.

'Partizan je u dobrom trenutku'

"Partizan je u dobrom trenutku. Prošli su u Top 16 Eurokupa, odigrali su par dobrih utakmica u ABA ligi, prema tome, sigurno nas čeka težak posao. Imamo neke svoje probleme, ali nemamo preveliki pritisak. Nadam se da će igrači biti motivirani i da ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti", rekao je uoči puta u Beograd trener Cedevite Slaven Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prve polovice sezone Cedevita je s učinkom 7-4 za jednu pobjedu bolja od Partizana, a poraz na domaćem parketu u 1. kolu (84-87), uz pobjedu u Beogradu, stavio bi momčad pod vodstvom Andree Trinchierija u bolju poziciju u odnosu na hrvatskog prvaka.

'Nadam se našoj pobjedi'

"Još jedan derbi i još jedna utakmica koja je bitna za nas, pogotovo iz aspekta jer smo prvu utakmicu izgubili. Tad je krenula i naša negativna serija na početku sezone, ali mislim da smo u zadnje vrijeme konsolidirali redove s obzirom na start sezone i da smo u boljem ritmu nego pred tu prvu utakmicu. Nadam se našoj pobjedi koja bi nam sigurno puno značila za nastavak sezone", rekao je Cedevitin reprezentativni bek Filip Krušlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo