TO JE TO, SVE ZNAMO! / Bogdanović, Šarić i društvo saznali protiv koje reprezentacije traže četvrtfinale

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je suparnika s kojim će igrati u osmini finala Europskog prvenstva.

7.9.2017.
21:40
AFP
VOYO logo

Utakmica je to koja će se igrati u nedjelju 10. rujna, a pobjednik tog ogleda sučelit će se s boljim iz susreta Litva-Grčka u četvrtfinalu turnira.

Pobjeda Latvije u skupini D zatvorila je krug od tri reprezentacije s omjerom od četiri pobjede i jednog poraza, u kojem je Srbija prva, Latvija druga, a trećeplasirana Rusija ide na Hrvatsku u borbi za četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Latvijci su vodili od samog početka, a krajem treće četvrtine stigli su i do 14 koševa prednosti. No, Turci su u samoj završnici treće i početkom zadnje četvrtine velikom serijom došli na samo dva koša zaostatka. Latvijci potom koriste brojne pogreške Turaka i ponovno četiri minute prije kraja dolaze do dvoznamenkaste prednosti od deset koševa (82-72). Turci se više ne uspijevaju vratiti, te domaćin prvenstva s četvrtog mjesta ide u osmini finala na europske prvake Španjolce. Kod Latvijaca je briljirao igrač New Yorka Porzingis s 28 koševa i 7 skokova, a odličan je bio Blums s 17 koševa, dok su Turke predvodili Osman (24) i Mahmutoglu (19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjem susretu skupine C u Cluju Crnogorci su očekivano slavili protiv domaćina Rumunjske s 86-69 i potvrdili treće mjesto. Crnogorce su predvodili Đurišić (14), Dubljević (13) i Radončić (13), a Rumunje Kuti s 18 poena.

U osmini finala igrat će u subotu Slovenija-Ukrajina, Njemačka - Francuska, Finska - Italija i Litva - Grčka, a u nedjelju Hrvatska - Rusija, Srbija - Mađarska, Latvija - Crna Gora i Španjolska - Turska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Wikipedia
Image
Foto: Screenshot/Wikipedia

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo