Nije objavio popis

SVAKA ČAST, MAJSTORE: Perasović sve iznenadio uoči početka Eurobasketa

Izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović trebao je danas u podne objaviti konačan popis košarkaša za Eurobasket (5-20 rujna), koji se jednim dijelom održava i u Hrvatskoj. No, odlučio je pričekati Marka Tomasa do zadnje minute i sve iznenadio, pozitivno dakako. Peras popis mora objaviti do četvrtak u ponoć.

Većina izbornika prekrižila bi igrača koji im je tri dana prije otvaranja upitan, pogotovo kad mora objaviti popis. Ali, ne i Peras. Izbornik Hrvatske odlučio je pričekati što će biti s Markom Tomasom kojeg muči istegnuće lista. Na popisu će Perasović staviti 12 imena na koje računa na Eurobasketu, a javnosti će imena objaviti u petak na presici s početkom u 16 sati. Na presici u Zagrebu bili su Perasović i kapetan reprezentacije Roko Ukić.

“Nadamo se da će Tomas moći. Čekat ćemo ga. Imamo još sastanak u petak i nakon toga ću javnosti objaviti popis igrača. Mislim da nam Marko može puno pomoći”, izjavio je izbornik Velimir Perasović o Tomasu, piše 24 sata.

Neigranje Tomasa bila bi nepravda

“Tomas je zaslužio ići na Eurobasket. Rekao sam mu da ovaj put mora igrati jer bi bila nepravda, ljudska i sportska, da ga ozljeda koja nije tako ozbiljna izbaci iz kadra. Ma uvjeren sam da će igrati”, dodao je Ukić.

Hrvatska otvara Eurobasket u subotu u 21 sat protiv Slovenije. Hrvatska je smještena u skupinu F zajedno sa Slovencima, Gruzijcima, Grcima, Nizozemcima i Makedoncima.

Povratak na Net.hr