ŠUKEROV KONAČNI PAD: / Potvrdio odlazak iz Saveza, nasljeđuje ga istinska legenda!?

Image

Hrvatska košarka od utorka je u potrazi za novim čelnim čovjekom. Predsjednik HKS-a Ivan Šuker sazvao je izvanredni izborni sabor i objavio da se više neće kandidirati.

11.10.2016.
12:52
VOYO logo

Iako je još do prije nekoliko dana odbijao sve učestalije napade na sebe i pozive da podnese ostavku, Šuker je na kraju ipak odlučio odstupiti.

'Digli smo košarku iz pepela'

'Zbog osjećaja prema hrvatskoj košarci, sazvao sam izborni sabor HKS-a na kojem će se birati novi predsjednik, a ja se neću kandidirati za novi mandat. U posljednjih 15 mjeseci, za vrijeme mog mandata, hrvatska košarka doživjela je novi uzlet. Naši košarkaši su se nakon osam godina ponovno plasirali na Olimpijske igre, a jedna lopta nas je dijelila i od borbe za medalju. Vratili smo košarku na televiziju, smanjili administrativne obveze klubova prema HKS-u, vratili važnost hrvatskom prvenstvu... Što je najvažnije, vratili smo košarku košarkašima", rekao je Šuker na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Dino Rađa i Aleksandar Petrović

A nakon pohvala na vlastiti račun, krenuo je i s oštrijim rječnikom.

"Ne želim da politikantske igre sprječavaju i koče rad HKS-a. Jednostavno ne želim biti kočnica razvoju hrvatske košarke. Cijeli moj mandat je, unatoč sjajnim uspjesima, bio prožet tendencioznim i neutemeljenim komentarima. Hrvatsku košarku digli smo iz pepela. Nemojte to upropastiti", poručio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadi Ace Petrovića

U posljednje je vrijeme Šukera najviše kritizirao izvršni dopredsjednik Cibone i još uvijek aktualni izbornik Aleksandar Petrović. Najviše mu je zamjera odluku da svi klubovi koji igraju regionalnu ABA ligu moraju od prvog kola igrati i u hrvatskom prvenstvu.

Novi predsjednik HKS-a trebao bi biti izabran 19. studenoga, a HRT javlja da su glavni kandidati legendarni hrvatski reprezentativci - sadašnji predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa te Stojko Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo