SUDBONOSNI TRENUTAK DVA SVEMIRSKA KLINCA: / Evo kako su Dragić i Dončić izgledali prije deset godina

Image
Foto: AFP

Sve što je slovensko, a što ima veze s košarkom, ovih je dana pravi sportski hit.

15.9.2017.
15:45
AFP
VOYO logo

Slovenija je jučer u polufinalu EuroBasketa razvalila aktualne prvake Europe Španjolce rezultatom 92-72. Naši zapadni susjedi postali su prava košarkaška nacija o kojoj bruji Europa. Znalo se kako Slovenci imaju jaku momčad. Znalo se i to da su Dragić i Dončić pakleni dvojac.

GOLEMAC ZA NET.HR O SLOVENSKOM ČUDU: ‘Užitak ih je gledati, igraju najljepšu košarku na turniru! Tri njihova igrača rade razliku…’

No, rapsodija koju košarkaška reprezentacija Slovenije pokazuje na EuroBasketu, teško je opisati riječima. To se, jednostavno, mora vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva slovenska asa senzacionalno su svoju reprezentaciju doveli do finala turnira. U momčadi s posebnom kemijom.

Jer 18-godišnji Dončić najbolji je mladi košarkaš svijeta, što dokazuje na svakoj utakmici EP-a, a 31-godišnji Dragić ima gotovo desetljeće iskustva u NBA-u i to se itekako vidi u prijelomnim trenucima utakmica na EuroBasketu kad uzima stvar u svoje ruke i uništava protivnike. No, prije deset godina ova dva košarkaša nisu bila niti u planu za mapu najboljih košarkaša Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na društvenim mrežama osvanula je fotografija Gorana i Luke. Dragić se tada, nakon avanture u španjolskoj Murciji, vratio na kaljenje u Sloveniju, u Olimpiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klincima koji su trenirali u najmlađim kategorijama ljubljanskog kluba, slikanje sa svjetskim prvakom s U-20 reprezentacijom, koji je sa seniorima upravo igrao na SP-u i EP-u, bilo je ostvarenje snova.

Jedan od tih klinaca, 2007. impresioniranih dolaskom 13 godina starije zvijezde u usponu na njihov trening (zaokružen na fotografiji lijevo), bio je tada tek osmogodišnji Luka Dončić, kojeg prepoznajemo na desnoj strani u bijeloj majici s loptom ispod ruke. Danas Dončić nosi epitet slovenskog Dražena Petrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo