STRUČNJAK NAKON ŠOKANTNOG PORAZA KOŠARKAŠA: / 'Rezultat? Kod nas se događa nešto puno dublje'

Image
Foto: Pixsell

Hrvatska je šanse za plasman na SP svela na minimum

18.9.2018.
19:25
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija u nedjelju je neočekivano izgubila od Poljske te svela šanse za plasman na SP na minimum. Nakon poraza, za Gol.hr je svoje mišljenje o problemima u hrvatskoj košarci dao bivši igrač i trener Cibone, Veljko Mršić.

"Dojam je takav da nismo igrali dobro i da nismo ostvarili rezultat koji smo priželjkivali. Međutim, problemi su puno dublji od tog pukog rezultata. To se događa već dulji period. Ne treba gledati samo rezultat kao rezultat, jer on nekad može biti splet sretnih ili nesretnih okolnosti, ozljeda i sličnog", rekao je Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kod nas se događa nešto puno dublje'

"Kažem, kod nas se događa nešto puno dublje i hitno treba napraviti jedan zaokret u izobrazbi igrača, jer više ne stvaramo igrače jednog visokog međunarodnog nivoa. Imamo puno talenata od kojih neki završavaju u NBA-u zbog svojih karakteristika ili mladi odlaze u europske klubove.

Međutim, u tom razvoju do neke 15 godine napravi se puno grešaka, jer tu idemo dosta na rezultat i igrači nemaju dovoljno vještina. Zapostavlja se vještina nauštrb taktike koja donosi trenutni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Previše smo statični'

Način na koji igramo košarku nije dobar, previše smo statični. Mislim da je trebalo napraviti jedan zaokret kad smo se plasirali na OI u Rio. Znači, govorim o 2016. godini. Možda je već tu trebalo razmišljati o ovim kvalifikacijama, jer smo imali osiguran plasman na Europsko prvenstvo. Mogli smo imati više vremena da stvorimo nešto, da stvorimo pripremu za ove kvalifikacije", dodao je.

"Također, nemamo strpljenja da istrpimo. Vidi se iz aviona da nema kvalitete, a onda očekujemo ne znam kakav rezultat. Evo sad je ta kadetska reprezentacija prvak Europe, ali imali smo kadetske prvake Europe i prije nekoliko godina, pa se ništa nije dogodilo. Treba postaviti pitanje koliko smo do toga rezultata došli na višak treninga u tom uzrastu, uspoređujući to s djecom vani. Koliko zbog taktike, a koliko zbog košarkaških vještina koje naši igrači posjeduju'', zaključio je Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo