NBA LIGA

STO SEKUNDI USPJEHA: Philadelphia objavila sjajan video Šarićevih akcija

Tek deset pobjeda u 82 utakmice osnovnog dijela NBA lige upisala je momčad Philadelphia 76ersa u prošloj sezoni. Pred nju niti u nadolazećoj ne treba stavljati prevelika očekivanja, ali da će biti bolji to svakako da.

Naime, prošle sezone do prve su pobjede stigli tek u devetnaestoj utakmici, a pogledaju li se zajedno posljednje tri njihove sezone može se vidjeti da su jedina momčad u ovom tisućljećju koja je u njima upisala manje od dvadeset uspjeha po natjecateljskoj godini (19, 18, 10).

Kako bilo, ova sezona trebala bi ponuditi više razloga za zadovoljstvo njihovim navijačima. Jedini klub kojem kladionice manje vjeruju je Brooklyn Nets čiji dres nosi Bojan Bogdanović i čije se šanse za naslov procjenjuju 1:1000. U slučaju 76ersa one iznose 1:500.

Optimizam ne pršti niti iz riječi trenera Browna koji sezonu najavljuje ovako:

“Cilj je nastaviti se kretati se u pravom smjeru.”

A pritom bi to kretanje olakšati trebao i rookie momčadi Dario Šarić. Iza hrvatskog reprezentativca dobra je predsezona u kojoj je dokazao da se može na njega računati ostvarujući prosjeke od 10,2 poena i 4,5 skokova za 21 minutu na parketu po utakmici. Prosjek šuta iznosi si mu 44,9 posto, u kojem je i 31,3 posto iza crte za tricu.

U najavi sezone 76ersi na svom Twitter-profilu puštaju najbolje iz pripremnog dijela, a ovako je izgledao Šarić kroz šest utakmica u kojima je nastupio:

Povratak na Net.hr