SRBI U DELIRIJU NAKON VELIKOG USPJEHA: / 'Ameri, stižemo! Dajte Dream Team da se igramo'

Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC
Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC

Srbiju je poslije pobjede košarkaške reprezentacije protiv Australije i plasmana u finale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru zahvatila velika euforija.

20.8.2016.
14:52
AFP, ANDREJ ISAKOVIC
VOYO logo

Srbi su u polufinalu neočekivano lako nadigrali Australce s 87-61 i borit će se za zlato protiv favorizirane reprezentacije SAD-a koja je u ranijem okršaju bila bolja od Španjolske s 82-76. Iako američku momčadi čine NBA zvijezde predvođene Kevinom Durantom, u Srbiji smatraju da se mogu nositi s Dream Teamom, kako i danas mnogi mediji nazivaju reprezentaciju SAD-a.

Image
SRBIJA NA NOGAMA: /

Teodosić i društvo pomeli Australiju za finale protiv Amerikanaca

'U finalu možemo na dva načina'

"Dajte Dream Team da se igramo", donosi naslov tabloid Kurir, dok Telegraf ističe "Ameri, stižemo! Moćna Srbija deklasirala Australiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski optimizam uporište ima u dvoboju koji je odigran u grupnoj fazi kada su Amerikanci samo s 94-91. Ni, inače Amerikanci u Riju nisu bili uvjerljivi kao što se očekivalo, pa i ne čudi ocjena srpskog izbornika Aleksandra Đorđevića da se ova momčad zapravo i ne bi trebala nazivati Dream Teamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dream team je samo jedan, onaj iz 1992. godine, ovo sve ostalo su reprezentacije SAD-a. Oni imaju sjajne igrače i pojedince, ali košarka se igra momčadski. Postoje dva načina za finale: da samo odigramo utakmicu ili da odigramo da pobijedimo, neka igrači izaberu kako će", rekao je Đorđević.

Divčeva poruka

Poruku miljenicima nacije uoči finala poslao je i legendarni košarkaš Vlade Divac, danas predsjednik Srpskog olimpijskog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bravo, nasljednici. A sad i ono što mi nismo uspjeli, zlato s Olimpijskih igara", napisao je Divac na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo