'ULJE NA VATRU HR JADA'

SRBI SE RUGAJU: ‘Ovo je fotografija koja pokazuje svu besmislenost sudjelovanja Hrvatske na velikim turnirima’

Kada su na košarkaškom turniru tijekom Olimpijskih igara u Riju prošle godine igrale hrvatska i srpska izabrana vrsta nastala je fotografija koja je oduševila mnoge, ali i, piše Kurir, ‘pokazala besmisao rata’.

U pitanju je fotografija na kojoj se nalaze dvojica Bogdanovića, na njenoj lijevoj strani Srbin Bogdan, desno od njega Hrvat Bojan.

Bogdan i Bojan Bogdanović snimljeni u RijuFoto: AFP

Ista je fotografija ponovno u središtu zanimanja dijela javnosti, no s fotomontažom i izrugivanjem na račun hrvatskog košarkaša i hrvatske košarke. Nakon što je dio srpske scene već prokomentirao ispadanje reprezentacije koju vodi Aleksandar Petrović i pritom se, poput Milana Gurovića, narugali mentalitetu hrvatskih igrača, stiže fotomontaža kao nastavak na priču.

Lijeva strana fotografije vrlo je dobro poznata, samo sad na njenoj desnoj strani stoji u odijelo obučeni i s putnom torbom u rukama Hrvat Bogdanović koji je, po eliminaciji s Eurobasketa, spreman na put kući.

„Fotografija koja pokazuje svu besmislenost sudjelovanja košarkaške reprezentacije Hrvatske na velikim natjecanjima“, stoji u njenom potpisu.

Povratak na Net.hr