ŠOK ZA PRVAKE: / Dečko iz Oaklanda uništio Warriorse i ušao u povijest!

Image
Foto: AFP, SCOTT HALLERAN
Image
Foto: AFP, SCOTT HALLERAN
20.2.2016.
9:55
AFP, SCOTT HALLERAN
VOYO logo

Raspoloženi Lillard je statistiku ukrasio i sa sedam asistencija, te čak šest ukradenih lopti. Postao je prvi igrač u NBA povijesti koji je u jednoj utakmici upisao najmanje 50 koševa, sedam asistencija i šest ukradenih lopti. Također, prvi je igrač od 1992. i Reggieja Millera koji je ubilježio 50 poena i sedam asistencija bez ijedne izgubljene lopte. Svemu ovome treba dodati da je iz igre imao šut 18-28, a za tricu 9-12!

"Izgledao kao Curry"

"Bio je fenomenalan. Izgledao je kao Steph Curry", pohvalio je suparnički trener Steve Kerr igrača koji je rođen u Oaklandu, gradu iz kojeg dolazi Golden State.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ni spomenuti Steph Curry ponovno nije razočarao, ali je ipak ostao u sjedni Lillarda. Zaključio je najbolji strijelac lige utakmicu s 31 košem, te sedam ubačenih trica. Ovo mu je bila 101. gostujuća utakmica zaredom u kojoj je pogodio barem jednu tricu, što nikome prije nije uspjelo. Također, ovo mu je ukupno 124. utakmica u nizu s barem jednom tricom i samo ga još tri dijele do rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svemu tome, Curry u petak nije uspio spriječiti prvi poraz Warriorsa nakon 11 uzastopnih pobjeda. Najboljoj momčadi lige ovo je bio tek peti poraz ove sezone (uz 48 pobjede) čime su si malo umanjili izglede u lovu na rekordan učinak Chicago Bullsa (72-10).

Bogdanovićevih 16 poena

U gradskom okršaju Brooklyn je nanio New Yorku sedmi uzastopni poraz (109:98), a jedan od najboljih u pobjedničkoj momčadi bio je naš Bojan Bogdanović. Hrvatski je reprezentativac ostvario učinak od 16 poena (šut iz igre 6-8, trice 4-5), te dodao po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu. Najbolji je strijelac u dresu Netsa s 33 koša bio Brook Lopez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando je nakon produžetka nadigrao Dallas sa 110:104 uz skroman doprinos Marija Hezonje. Naš je mladi košarkaš za 16 i pol minuta na parketu upisao dva koša (šut 1-3), pet skokova i jednu asistenciju. Prvo je ime kod Magica bio Crnogorac Nikola Vučević s 21 košem i 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji put Duncan vs. Bryant

Minnesota je poražena na gostovanju kod Memphisa (104:109), a naš je Damjan Rudež za Wolvese odigrao šest i pol minuta, što je iskoristio za jednu tricu, jedan skok i dvije asistencije. Domaće je s 25 koševa predvodio Mike Conley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da je San Antonio u Los Angelesu bio bolji od domaćih Lakersa sa 119:113 u posljednjem okršaju legendi lige Tima Duncana i Kobea Bryanta. Ovaj potonji na kraju sezone završava karijeru, a zadnju je utakmicu protiv Spursa obilježio s 25 koševa. Bryant i Duncan su svoje momčadi predvodili do pet NBA naslova, a svaki je barem po jednom bio MVP lige. Duncanu trenutno nedostaju samo tri blokade da postane peti igrač u povijesti koji je došao do brojke 3000.

NBA liga, rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando Magic - Dallas Mavericks 110-104 - produžetak Washington Wizards - Detroit Pistons 98-86 Brooklyn Nets - New York Knicks 109-98 Atlanta Hawks - Miami Heat 111-115 Chicago Bulls - Toronto Raptors 116-106 Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 109 -104 New Orleans Pelicans - Philadelphia Sixers 121-114 Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 98-101 Milwauke Bucks - Charlotte Hornets 95-98

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo