ZAVRŠNICA EUROBASKETA

ANKETA: SLOVENIJA ILI SRBIJA? Europa u iščekivanju velikog okršaja, za koga ćete vi navijati u finalu?

Europsko košarkaško prvenstvo stiglo je do samoga kraja, večeras će u Istanbulu od 20.30 o naslovu odlučivati reprezentacije Slovenije i Srbije.

Slovenija je oduševila sve na ovom Eurobasketu napadačkom raznovrsnošću i igrom punom vica. Predvođena NBA zvijezdom Goranom Dragićem i 18-godišnjim čudom od djeteta Lukom Dončićem slovenska je reprezentacije pregazila sve i bez poraza došla do finala i svoje prve medalje u povijesti s velikih natjecanja.

SRBIJO, ČUJEŠ LI OVO? Slovenci poslali opaku poruku orlovima! ‘Ne želim zvučati bahato, ali…’

‘Slovenija je najbolja na EP-u’

Čak je i srpski izbornik Aleksandar Đorđević rado gurnuo Slovence u status favorita uoči večerašnjeg dvoboja.

“Igramo protiv najbolje ekipe na prvenstvu. Igraju fenomenalnu košarku, punu talenta, tehnike, fizike, vica, ljepote… Na nama je da svim načinima odgovorimo na to. Nisu izgubili nijednu utakmicu. Najspremnija su ekipa na prvenstvu. Imaju iznimne atlete na vanjskim pozicijama. Igraju razigrano, sigurno, poletno. Oni su apsolutni favoriti”, rekao je Đorđević.

Naravno, slovenski izbornik Igor Kokoškov, također srpski stručnjak, nije nasjeo na ‘pilu naopako’ svoga kolege.

“Znam da je to vama rekao, a znam što je rekao u svlačionici. Normalno je da imaš neku rezervu i da poštuješ protivnika pred medijima, ali sam siguran da će na zatvorenom sastanku sigurno reći: ‘Daj da pregazimo ove Slovence’. To me ne može prevariti”, istaknuo je Kokoškov.

Srbi bez gomile zvijezda

Srpska je priča također impresivna. Iako su nastup na Eurobasketu iz raznih razloga otkazali Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Nemanja Nedović, Marko Simonović i Stefan Marković, Srbija je opet došla do medalje, prve europske od 2009. Predvodi je sjajni Bogdan Bogdanović koji bi i večeras trebao biti glavna opasnost za Slovence.

Povratak na Net.hr