Hrvatski košarkaš prvi u povijesti dvaput zaredom 'pokorio' Europu

Hrvatski reprezentativni centar Ante Tomić drugi mjesec zaredom osvojio je titulu MVP-a Eurolige. Tomić je prvi igrač u povijesti Eurolige kojem je to uspjelo.

31.3.2014.
13:28
VOYO logo

U veljači proglašen najboljim, isto se dogodilo i u ožujku čime je prvi put u gotovo deset godina i 61 izbora MVP-a jedan igrač uzeo tu titulu dva mjeseca zaredom.

Barcelona je nastavila savršen niz u Top 16 Eurolige, jedina je neporažena momčad ove faze natjecanja, a Tomić je svakako jedan od najzaslužnijih za te sjajne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski centar bio je najbolji igrač Barcelone u sve četiri utakmice u ožujku iako je na parketu provodio manje od 22 minute, a proračunata valorizacija za 40 minuta na parketu u ožujku bi mu bila na nevjerojatnom prosjeku od 38.5 po susretu.

Tomić je ožujak započeo s 19 poena i šutom iz igre 8-9 u pobjedi protiv Fenerbahçea 93:73, zatim je u pobjedi protiv Olympiakosa 70:58 upisao 14 poena i 11 skokova, Barcelona je svladala i Unicaju sa 77:61 uz 12 poena i deset skokova hrvatskog centra da bi u pobjedi protiv Panathinaikosa 84:62 Tomić ubacio 11 poena uz devet skokova i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Dubrovčanin ima priliku nastaviti odličnu seriju i u travnju kada Barcelonu očekuju susreti protiv Armanija u Milanu te domaći dvoboj protiv Laboral Kutxe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo