PREDRAG ŠARIĆ SASVIM ISKRENO

ŠIŠIJEV OTAC: ‘Valja biti objektivan, pogledati istini u oči i reći da je Dario odigrao katastrofalno. Nije ga bilo na terenu’

Posrtaj hrvatske košarkaške reprezentacije priča je koju će mnogi prokomentirati sa gnušanjem, ali i priča koja svakako zavređuje analizu nakon preuranjenog novog ispadanja s velikog turnira, ovaj put s Europskog prvenstva.

Mnogo se na njemu očekivalo od Darija Šarića, igrača predodređenog da jednog dana bude vođa hrvatske izabrane vrste, ali i momka koji na ovom Eurobasketu nije pokazao zašto je tome tako. Slaže se s time i Darijev otac Predrag, i sam nekoć vrlo kvalitetan košarkaš.

“Osim Bojana svi su se nakon utakmice uvukli u sebe, pobjegli. Neshvatljivo mi je da Dario kaže da je odigrao korektnu utakmicu, da su dali sve od sebe. Nisu, odigrali su bez energije, bez srca. Ne razumijem taj izostanak samokritike kod njega”, kao i uvijek bez zadrške je analizirao Šarić stariji za Šibenski portal za koji je i analizirao poraz od Rusije (78-101) zbog kojeg su hrvatski košarkaši poslani kućama.

Predrag ŠarićFoto: PIXSELL

“Dva su ključna razloga. Prva je loša obrana, pogotvo ona na Švedu, a drugi je loša Darijeva igra. Valja biti objektivan, pogledati istini u oči i kazati da je odigrao katastrofalno. On je igrač od 20 poena i desetak skokova i asistencija, ali ga nije bilo na terenu. Nije Aco kriv. Rusi su dobro snimljeni, Petrović za pomoćnika ima čovjeka koji zna Šveda iz Himkija, koji zna za što je sposoban, ali je reakcija na parketu bila očajna.”

U zaključku je Predrag Šarić kazao i ovo:

“Ovo nije slučajno, to nam se dešava iz natjecanja u natjecanje. Srbi u Riju, pa Česi na prošlom Europskom, sada Rusi, pa još niz primjera prije toga. Zašto nam se to događa odgovor bi trebao dati netko drugi, ali ne smijemo bježati od istine, od činjenica. Šteta, imali smo dobar ždrijeb. Grci nisu ništa posebno, dakle, imali smo polufinale na dlanu.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr