SENZACIONALAN POSAO CEDEVITE ZATRESAO ZAGREB: / Doveli bivšeg košarkaša Golden State Warriorsa

Image
Foto: Screenshot

Pridružio 22-godišnjem sunarodnjaku Tyleru Widemanu

22.7.2018.
15:09
Screenshot
VOYO logo

Američki 25-godišnji košarkaš Elgin Cook novi je igrač hrvatskog prvaka Cedevite, s kojom je potpisao opcijski dvogodišnji ugovor i tako se pridružio 22-godišnjem sunarodnjaku Tyleru Widemanu, koji je došao u Zagreb izravno sa sveučilišta Butler i potpisao trogodišnji ugovor.

Pojačanje za europu

Za razliku od Widemana, koji bi u prvoj sezoni trebao nastupati samo u HT Premijer ligi pod vodstvom Slavena Rimca, krilni igrač Elgin Cook doveden je kao jedan od igrača s kojima će španjolski trener Sito Alonso pokušati odvesti Cedevitu do naslova u ABA ligi ili Eurokupu, a time i do plasmana u Euroligu za sezonu 2019/20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao ugovor s Golden Stateom

Cook je nakon igranja na sveučilištima Northwest Florida State i Oregon, 2015. godine potpisao ugovor s Golden State Warriorsima, ali je prebačen u razvojnu NBA ligu u kojoj je igrao za Santa Cruz Warriorse, za koje je u sezoni 2016./2017. prosječno ubacivao 14,7 koševa, imao 4.8 skokova, 0.9 asistencija i 0.9 osvojenih lopti za 21,2 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao i u Njemačkoj

Po završetku te sezone igrao je Ljetnu ligu za Golden State Warriorse, a onda je potpisao za njemački Ludwigsburg, s kojim je prošle sezone dospio do polufinala doigravanja za prvaka Njemačke i do polufinala u FIBA Ligi prvaka.

Solidan učinak

U utakmicama Bundeslige imao je učinak od 12.9 koševa, 3.7 skokova i 0.9 asistencija za 22,6 minuta, dok je u nešto manjoj minutaži u FIBA Ligi prvaka ubacivao 11.3 poena, uz 4.0 skoka, 1.2 asistencije i 1.3 osvojene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo