Senzacija: Siromašni Splićani dotukli Crvenu Zvezdu!

Senzacija na Gripama, splitsko košarkaško čudo se nastavlja.

30.9.2012.
10:22
VOYO logo

Split je pobijedio s 87:81 (26:21, 16:20, 20:20, 25:20), "žuti" su stalno vodili, gosti stizali, ali Beograđani su srušeni zahvaljujući Ivanu Mimici, prvom strijelcu utakmica.

Dotukao je Beograđane s 32 postignuta poena, u finišu utakmice kada se odlučivao pobjednik, Mimica je pogađao poput haubice. Njemu uz bok bio je Nikola Vujčić, koji je morao odigrao neplanirane 24 minute zbog problema s prekršajima Vukušića i Sobina. Sportski direktor na parketu je zabio 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su se Splićani našli u klupku, s razglasa se čulo "nije u šoldima sve". Cijeli proračun Splita je nekih pola milijuna eura, Crvena Zvezda samo u ovu sezonu stavila je tri milijuna eura.

"Split je zasluženo pobijedio, nismo ispunili ono što smo dogovorili. Propustili smo prigodu za dobar ulazak u ABA ligu", rekao je iskusni Igor Rakočević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladen Erjavec vrhunski je vodio svoju momčad, došao do možda najveće trenerske pobjede u karijeri. Ali, nije pao u neku euforiju. Nije bio baš zadovoljan igrom. Što će onda tek biti kad Split krene s dobrim igrama...

"Zadovoljan sam samo pobjedom. Tri puta smo vodili s deset, devet razlike i dopustili smo Zvezdi da se vrati. Prvo poluvrijeme bili smo premekani u obrani, drugo poluvrijeme je to sličilo Pokušavam biti realan, ne želim biti euforičan. Na turniru u Širokom smo igrali bolje nego danas. Suđenje neću komentirati, ovdje nemam plaću i ako me kazne morao bih dignuti kredit", kazao je Erjavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujući trener Milivoje Lazić istaknuo je zasluženost pobjede Žutih.

"Hvala Splitu na korektnosti, dali su nam termine za trening, došli smo dan prije, ali sve to nismo iskoristili. Split je ostavio srce na terenu, zasluženo pobijedio. Mi smo podbacili u svim segmentima. Vujčić je majstor, petnaest godina smo gledali kako to radi... Ne, ne mogu sve to objasniti, jači smo na papiru, ali nismo to pokazali na terenu. Split je grad košarke, šampionski grad, publika je bila odlična", rekao je Lazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Cedevite pobjednički su krenuli u novu sezonu regionalne ABA lige. Momčad Bože Maljkovića slavila je u Podgorici protiv Budućnosti rezultatom 78-74...

Cedevita je u prvih 20 minuta utakmice u potpunosti kontrolirala tempo i rezultat, te nije dopuštala inače uvijek neugodnom domaćinu da se razmaše. Ta igra nažalost nije nastavljena i u trećoj četvrtini kada je Budućnost serijom laganih koševa stigla do izjednačenja 56-56, te se s tim rezultatom krenulo u posljednjih 10 minuta. Maljković nije želio dopustio da njegov debi na startu regionalne lige ne završi pobjedom, te je na parket ubrzo poslao najjaču petorku, koja je u tri minute napravila seriju 9-1, kojom je praktički riješila susret. Doduše stigla je Budućnost još u dva navrata na minimalni zaostatak, ali gostujući košarkaši nisu isputili pobjedu do kraja utakmice. Najefikasniji je u Cedevitinim redovima bio Francuz Mickaël Gelabale, bivši igrač NBA lige, s 18 poena, Lukša Andrić dodao je 12 uz pet skokova, a Oscar Green 11 uz sedam asistencija. Srbin Predrag Šuput također je bio sjajan s 11 ubačaja i šest uhvaćenih lopti pod obručima. Kod domaćina je najbolji pojedinac bio Demarquis Bost s 25 poena. Košarkaši Cibone upisali su poraz od debitanta u regionalnoj ABA ligi u sklopu 1. kola. U Domu Dražena Petrovića slavio je skopski MZT Aerodrom rezultatom 77-72...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvih 10 minuta izgledalo je kao da bi momčad Veljka Mršića trebala bez većih problema odraditi ovu utakmicu i upisati pobjedu, međutim sve se promijenilo u drugoj četvrtini koju su Makedonci dobili s uvjerljivih 26-11. Ni u trećoj četvrtini Cibona nije se uspjela vratiti iz rezultatskog minusa, a "počela" je igrati tek kod 68-54 sredinom posljednje dionice. Sjajnom je serijom 15-3 zagrebačka momčad stigla na svega -2, ali su nakon toga slobodna bacanja bila kobna po Mršićevu momčad. Makedonci su bez većih problema održali tijesno vodstvo do samog kraja susreta precizno izvodeći slobodna bacanja. Cade Davis bio je Cibonin "krvnik" s 21 poenom, a njemu se s 13 priključio Gjorji Čekovski. Kod "vukova" je najoštriji bio Tomislav Zubčić sa 17 poena, a Justin Hamilton pridodao je 16 uz osam skokova.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo