U petak potpisuje

SAPUNICI JE DOŠAO KRAJ: Menadžer potvrdio gdje će sljedeće sezone igrati hrvatski dragulj

Sapunica oko hrvatskog košarkaškog dragulja Darija Šarića (22) stigla je do kraja. Šibenčanin je otputovao u Ameriku i u petak će potpisati ugovor s Philadelphia 76ersima.

Posljednjih su mjeseci trajala nagađanja hoće li Šarić napokon otići u NBA ligu ili će još jednu sezonu ostati u Europi, vjerojatnou dosadašnjem klubu Anadolu Efesu. Da je pričekao još godinu dana s odlaskom u najjaču košarkašku ligu svijeta, bivši igrač Cibone bi izašao će iz okvira definiranih ugovora za novake i u tom bi slučaju imao pravo slobodno pregovarati o iznosu. Mogao bi tada dobiti znatno veću plaću, ali na kraju je ipak presudila sportska ambicija.

Hrvatsku odveo na OI

Šarićev menadžer Miško Ražnatović potvrdio je na Twitteru da je njegov klijent sve dogovorio sa Sixersima, te da će u četvrtak popodne doputovati u Philadelphiju. Američki mediji, pak, javljaju jda je potpisivanje ugovora predviđeno za petak.

Tijekom drafta 2014. godine Šarića je izabrao Orlando Magic koji ga je odmah mijenjao u Philadelphiju. Naš je košarkaš, međutim, odlučio ostati još dvije godine u Europi, točnije u redovima turskog Anadolu Efesa. No, europskoj priči je kraj i Šarića ćemo sljedeće sezone konačno gledati u najjačoj mogućoj konkurenciji.

Prošli je vikend Šarić s Bojanom Bogdanovićem predvodio hrvatsku reprezentaciju do senzacionalnog osvajanja kvalifikacijskog turnira u Torinu i plasmana na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. U odlučujućoj pobjedi protiv Italije (84-78) ubacio je 18 koševa i dodao 13 skokova.

Povratak na Net.hr