ŠANSE ZA PROLAZ SVEDENE NA MINIMUM: / Težak poraz Cedevite u Španjolskoj

Image
Foto: AFP, JORGE GUERRERO
Image
Foto: AFP, JORGE GUERRERO

Košarkaši Cedevite su u susretu 5. kola skupine H TOP-a 16 Eurokupa pretrpjeli četvrti poraz, bolja od njih je u utorak bila domaća Valencia sa 71-58 (15-19, 20-15, 22-17, 14-7).

31.1.2017.
23:29
AFP, JORGE GUERRERO
VOYO logo

Cedevita je dobro otvorila utakmicu, te sredinom druge četvrtine imala i sedam pogodaka prednosti (28-21, 30-23). No, uslijedilo je lošije razdoblje, poglavito u napadu pa je domaći sastav već do poluvremena uspio povesti s minimalnih 35-34.

Očajan šut za tricu

Treću četvrtinu Valencia je otvorila serijom 17-4 kojom se odmaknula na veliku prednost od 52-38. Cedevita se u nekoliko navrata uspjela primaknuti na četiri poena zaostatka, pri tom zaostatku imala i nekoliko napada, ali nije se uspjela primaknuti na manju razliku prvenstveno zbog vrlo lošeg šuta za tricu. Susret je završila s tri pogođene trice od 19 pokušanih trica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miro Bilan sa 17 i John Shurna s 14 koševa bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Pierre Oriola s 13 i Fernando San Emeterio s 11 ubačaja bili najbolji kod Valencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno se toga mora poklopiti

Usprkos lošem omjeru pobjeda i poraza od 1-4, Cedevita još nije izgubila sve izglede za prolazak u četvrtfinale, ali sada, osim što u posljednjem kolu sljedeće srijede u Zagrebu mora svladati Unicaju s minimalno 19 koševa razlike, moraju joj u prilog ići i ishodi preostala dva dvoboja. U srijedu bi tako Alba morala pobijediti Unicaju u Malagi, a zatim bi sljedeće srijede Valencia morala svladati Albu u Berlinu.

Valencia je s omjerom 5-0 još ranije osigurala prvo mjesto u skupini, slijede Unicaja s 2-2 i Alba s 1-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo