Kakvo iznenađenje! Kockao se i neugodno iznenadio prvake NBA lige!

Košarkaši San Antonio Spursa prvi su stigli do meč-lopte u velikom finalu NBA lige jer su u petoj utakmici doigravanja pobijedili aktualnog branitelja naslova Miami Heat 114:104.

17.6.2013.
9:12
VOYO logo

Junak susreta bio je argentinski veteran Manu Ginobili, koji je postao prvi čovjek od Marcusa Cambyja i 1999. godine, koji je započeo u jednoj od utakmica finala, a da u cijeloj sezoni, uključujući prva tri kruga doigravanja, nije startao ni u jednom susretu!

Bio je to potez iskusnog lisca na klupi SpursaGregga Popovicha, koji mu se itekako isplatio. Ginobili je upisao 24 poena i podijelio 10 asistencija za 33 minute provedene na parketu. Najbolji strijelac susreta je bio ipak ozlijeđeni Tony Parker (zadnja loža) s 26 koševa, dok je Danny Green srušio tricaški rekord Raya Allena, ubacivši pritom 24 poena. Green je ubacio šest od 10 pokušaja za tri poena, te došao do brojke od 25 trica u finalnoj seriji, ubacivši tri više od rekorda koji je do noćas držao Allen (Boston 2008. godine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da je Tim Duncan pridodao 17 poena i 12 skokova, a Kawhi Leonard 16 uz osam skokova. Cijela je petorka Spursa bila dvocifrena po broju poena, a trojica su išla i preko 20 koševa. Petorka Spursa ubacila je čak 107 od 114 poena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Miamija su LeBron James i Dwyane Wade upisali po 25 koševa, dok je tricaški kralj Allen pridodao 21 s klupe. Međutim, ostatak momčadi, osim Chrisa Bosha (16 koševa, šest skokova), nije bio na zavidnoj razini. Heat je za razliku od utakmice broj 4 kada je slavio imao čak 10 izgubljenih lopti više u susretu (19-9) i tu leži jedan od razloga poraza.

Recimo da je San Antonio kontrolirao tijek utakmice svo vrijeme, a da se Miami na mahove vraćao, no nikada nije uspjevao u potpunosti preokrenuti rezultat. Gubio je Heat i 17 poena razlike u drugoj četvrtini, no tri minute prije kraja treće dionice se vratio na svega -1 (74:75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio tada u narednih devet minuta radi seriji 21-2 i odlazi na nedostižnih 20 poena razlike. Miami je uspio srezati razliku na pola, ali za nešto konkretnije vremena više nije bilo.

Da bi obranio naslov Heat sada mora pobijediti u dvije uzastopne utakmice, što se nije dogodilo još od pobjede nad Chicagom u utakmici broj 5, i prvoj utakmici finalne serije protiv Indiane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija se sada vraća na maksimalno dvije utakmice na Floridu, a prvi je susret na rasporedu u noći s utorka na srijedu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo