SAN ANTONIO I TORONTO DOGOVORILI ZAMJENU ZVIJEZDA: / DeRozan ljutit - 'Nema vjernosti u ovoj igri'

Image
Foto: AFP

San Antonio i Toronto pripremaju se za novu sezonu NBA lige

18.7.2018.
16:55
AFP
VOYO logo

Čelnici San Antonio Spursa i Toronto Raptorsa dogovorili su zamjenu igrača u kojoj će Kawhi Leonard i Danny Green postati članovima jedine kanadske NBA momčadi, dok će put Teksasa otići DeMar DeRozan i austrijski centar Jakob Poeltl, objavili su američki mediji pozivajući se na izvore iz NBA lige.

Time je završeno sedmomjesečno natezanje između San Antonija i Kawhija Leonarda, a Spursi će za svoju 'pobunjenu' zvijezdu dobiti i zaštićeni izbor prvog kruga na sljedećem NBA draftu. To znači da će izbor biti Torontov, bude li između prvog i 20. mjesta. Bude li tako, San Antonio će 2020. godine od Toronta dobiti dva igrača iz druge runde drafta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonard je zatražio odlazak

Leonard je zatražio od San Antonija da ga pošalje u neki drugi klub, navodeći Los Angeles kao najpoželjnije odredište, prije nego što je u grad stigao LeBron James. Među interesentima za dolazak ovog sjajnog krila, nekadašnjeg dobitnika nagrade za najboljeg igrača NBA finala, kad su Spursi osvojili posljednji naslov, pojavili su se Boston, Cleveland i Philadelphia, ali je Toronto bio najkonkretniji i spreman na rizik.

Naime, nitko ne zna u kakvom je fizičkom stanju Kawhi Leonard nakon što se oporavio od ozljede kvadricepsa, zbog koje je odigrao svega devet utakmica u prošloj sezoni, a Torontu tek predstoje pregovori s novom akvizicijom o ugovoru, jer ovaj 27-godišnjak sljedećeg ljeta postaje slobodan igrač. No, Toronto će u odnosu na druge moguće ponuđače biti u prednosti, jer će moći dati 49 milijuna dolara više za maksimalni ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema vjernosti u ovoj igri'

DeRozan je bio prvi koji je reagirao na vijest o razmjeni, a njegova objava na Instagramu nije bila nimalo pozitivna, što nije neočekivano s obzirom na to da su mu čelnici Raptorsa nedavno obećali kako neće biti uključen u eventualne razmjene igrača.

"Rečeno mi je jedno, a ishod je drugačiji. Ne možeš im vjerovati. Nema vjernosti u ovoj igri. Prodat će te za malo više od ničega... Uskoro će vam biti jasno... Ne smetaj...", napisao je DeRozan koji je uz Kylea Lowryja činio ubojiti dvojac Toronta na vanjskim pozicijama. DeRozanu su od postojećeg ugovora s Torontom ostale tri godine, a za to vrijeme će zaraditi 83 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo