S 44 na leđima, ponovo se vraća na parket!

Dino Rađa i u 44. godini i dalje predstavlja dominantnu silu pod koševima.

22.10.2011.
11:16
VOYO logo

Splitski košarkaški klub Adriatic koji se natječe u 'Proma ligi', u rujnu se odlučio dovesti pravo pojačanje, Dina Rađu, koji ih ozbiljno stavlja u konkurenciju za ovogodišnju titulu.

Osim bogate sportske karijere i već dvije osvojene titule u 'Proam ligi', Rađa je i s 44 godine i dalje besprijekoran pod koševima, u što su se momci iz Adriatica imali priliku uvjeriti na treningu sa ovom košarkaškom legendom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dino je već igrao u 'Proma lig'i s ekipom 'Vitalac' i osvojio dva naslova prvaka i čak četiri puta bio proglašen najkorisnijim igračem lige. Postigao je preko 1,700 poena, te tri sezone bio najbolji strijelac i skakač lige.

Prisjetimo se, karijeru je započeo u splitskoj Jugoplastici s kojom je osvojio dva naslova europskih klupskih prvaka za redom. U tom se razdoblju okitio i s dvije srebrene olimpijske medalje, 1988. u Seoulu s Jugoslavijom, te 1992. u Barceloni s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac je dostigao u NBA ligi gdje je odigrao 4 sezone u Boston Celticsima, uz prosjek 16,7 koševa i 8,4 skoka po utakmici te bio i najbolji igrač kluba. Dominiravši svojim igrama,pružao je mnogobrojne antologijske utakmice protiv najvećih NBA zvijezda poput Shaquille O Neala,Patrick Ewinga i drugih.

Karijeru je završio na najljepši mogući način. vrativši se u svoj KK Split s kojim je osvojio naslov hrvatskog prvaka. Nakon svega, Rađina ljubav prema košarkaškim parketima izgleda nije nestala ni u 44. godini života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110181003006 arti-201110170561006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo