RUSIJA U POLUFINALU: / Nakon što su presudili Acinim izabranicima, Šved i društvo slavili i protiv Grka

Image
Foto: AFP

Ruski košarkaši plasirali su se u polufinale Eurobasketa nakon što su u Istanbulu pobijedili Grčku s 74-69 (17-24, 14-13, 20-16, 23-16).

13.9.2017.
19:57
AFP
VOYO logo

Rusi su nakon Hrvatske izbacili i Grke te nakon šest godina ponovno ušli među četiri najbolje momčadi Europe, dok su na dva prethodna izdanja upisali ukupno samo dvije pobjede. Grci su dominirali u prvom poluvremenu, a u drugom su proigrali najbolji ruski igrači, dok je kod Grka stao šut.

Grci su u drugoj četvrtini vodili s 13 razlike, zahvaljujući i činjenici da je najbolji ruski igrač Aleksej Šved u prvom poluvremenu zabio samo četiri koša, uz šut 1-7. Šved i Rusija su se probudili u trećoj četvrtini, istopila se grčka prednost i krajem četvrtine Rusi su uspjeli izjednačiti (51-51), a početkom zadnje i povesti (55-53). Zadnji period igre obilježili su pogreške i nevjerojatni promašaji, a Rusi su 44 sekunde prije kraja poveli s 70-66 košem Kvostova. Bourousis promašuje grčki napad, a Hvostov se pretvorio u junaka utakmice jer je 18 sekundi prije isteka vremena pogodio bacanje za 71-66 i potom uhvatio loptu u napadu. Calathes tricom daje nadu Grcima (72-69), ali Fridzon na 11 sekundi do kraja pogađa oba bacanja za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šved je utakmicu završio s 26 poena, od čega 22 u drugom dijelu, a Mozgov je imao 15 poena i 10 skokova, dok je kod Grka najbolji bio Calathes (25), uz 19 poena Printezisa.

Rusi u polufinalu čekaju boljeg iz dvoboja Srbija - Italija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo