REKORD STEPHA CURRYJA! / On jednostavno ne može prestati mučiti suparničke momčadi

Image
Foto: AFP

Ivica Zubac odigrao je još jednu dobru utakmicu

1.4.2019.
8:13
AFP
VOYO logo

Malu školu košarke održali su igrači Golden State Warriorsa suparnicima iz redova Charlotte Hornetsa nanijevši im najuvjerljiviji poraz u sezoni. Susret igran u noći na ponedjeljak u ORACLE areni završio je 137-90 u korist domaće momčadi, a istaknuo se pritom Stephen Curry koji je i osmu utakmicu uzastopce ubacio barem pet trica.

U pitanju je njegovo rekordno ostvarenje u NBA ligi, a ovih pet trica (iz osam pokušaja) dolazi utakmicu nakon što ih je ubacio jedanaest (iz 19 pokušaja) dvije večeri ranije. Također, trenutačno je na 335 ubačenih trica u ovoj sezoni, što mu je drugi najbolji učinak karijere u NBA ligi u kojoj drži i rekord sa 402 ubačena dalekometna pokušaja iz sezone 2015/16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hardenov niz je dulji

Rekord lige prema broju uzastopnih utakmica sa pet ili više trica u vlasništvu je Jamesa Hardena koji je terorizirao suparnike na takav način dvanaest susreta u nizu u razdoblju od 19. prosinca do 11. siječnja ove godine.

Već na poluvremenu utakmice bilo je 71-59 u korist aktualnih prvaka koji su ove sezone petnaesti put iskoristili dvije četvrtine za 70+ poena. Deset od tih petnaest puta napravili su to kroz uvodne dva perioda igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry je ubacio 25, a Klay Thompson dodao šest trica i 24 koša ukupno za sastav koji je profitirao i porazom Denver Nuggetsa s kojima je u borbi za najbolji omjer Zapadne konferencije. Denver je poražen od Washington Wizardsa 90-95.

Zubac pogodio 6 od 7

Dodajmo da je hrvatski centar Ivica Zubac nastavio s dobrim igrama za Los Angeles Clipperse koji su sa 113-96 bili bolji od Memphis Grizzliesa. Samo sedam lopti uputio je Zubac prema obruču suparnika, šest ih pogodio te ogled zaključio uz učinak od 13 poena i četiri uhvaćene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 136-135 (produžetak) Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 103-106 New Orleans Pelicans - LA Lakers 102-130 San Antonio Spurs - Sacramento Kings 106-113 Denver Nuggets - Washington Wizards 90-95 Golden State Warriors - Charlotte Hornets 137-90 LA Clippers - Memphis Grizzlies 113-96

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo