RASPAMETIO AMERIKANCE: / Hrvatski 'dragulj' je predodređen za velike stvari!

Mladi hrvatski košarkaš Mario Hezonja sljedeći će tjedan proslaviti 20. rođendan.

21.2.2015.
14:41
VOYO logo

Barcelona je u četvrtak u četvrtfinalu Kupa kralja nadigrala Valenciju s 85:80, a Hezonja je još jednom pokazao raskoš svog talenta. Bio je jedan od najboljih pojedinaca u dresu katalonskog kluba, zaključivši utakmicu s 13 koševa, pri čemu je trice gađao 3-5. Dnevni list El Mundo Deportivo piše da se na završnici Kupa u Las Palmasu okupio velik broj skauta NBA klubova.

Iako se obično suzdržavaju od prognoza, katalonski dnevnik piše da je tijekom petka više njih istaknulo da će Hezonja predstojećeg ljeta sigurno biti među prvih deset izbora na NBA draftu. Mnogi od skauta su, dakako, i prijašnjih godina pratili mladog Dubrovčanina, tako da se njihova prognoza čini posve utemeljenom. Ostvari li se takvo predviđanje, Hezonja će biti najbolje rangirani Hrvat u povijesti NBA drafta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja je došao u Barcelonu 2012. i potpisao sedmogodišnji ugovor, ali s klauzulom koja mu jamči mogućnost odlaska nakon tri sezone. Kataloncima bi prema istoj klauzuli trebala pripasti odšteta od dva milijuna eura, što je iznos koji NBA klubovi ne smiju plaćati, ali uvijek se može pronaći rješenje, kao što se to događalo puno puta u prošlosti. Drugo je pitanje, naravno, želi li Hezonja otići 'preko bare' već predstojeće ljeto ili će pokušati steći još malo iskustva u Europi. Zasad o tome, čini se, ne razmišlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi bitno tko će me gledati, ni hoće li na tribinama biti ljudi iz NBA lige. Koncentriran sam na svoju igru i samo želim pomoći momčadi", rekao je prije nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo