PRVACI U FINALU ZAPADA: / Nevjerojatni Curry povukao Warriorse do nove pobjede

Image
Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP
12.5.2016.
8:19
Ezra Shaw/Getty Images/AFP
VOYO logo

Do četvrte pobjede u petoj utakmici protiv Portland Trail Blazersa Warriorsi, inače branitelji naslova prvaka, su stigli 125:121 pobjedom nošeni učincima raspoloženih Klaya Thompsona (33 poena, trica 6-9) i Stephena Curryja (29 koševa, trica 5-11, pet skokova, jedanaest asistencija).

Svemogući Curry

Curry, kojem je ovo druga utakmica nakon povratka na parkete s kojih je izbivao zbog ozljede koljena, ponovno se pokazao ključnim sastojkom pobjede aktualnih prvaka. Nakon što je u povratničkom ogledu protiv Blazersa ostvario učinak od 40 poena, devet skokova i osam asistencija, od čega je 17 poena stiglo u produžetku utakmice, ovaj je puta odvukao Warriorse do pobjede ubacivši posljednjih sedam poena svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damian Lillard s 28 ubačenih koševa i po sedam skokova i asistencija, odnosno C.J. McCullum s učinkom od 27 poena, osam uhvaćenih lopti i pet asistencija statistički su iskočili u redovima poraženog sastava, koji je s klupe dobio i 20 koševa od Allena Crabbea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da na Istoku mjesto u finalu već imaju Cleveland Cavaliersi, a suparnika čekaju iz ogleda Toronto Raptorsa i Miami Heata koji je trenutačno na 3:2 za kanadsku momčad. Omjer su na svoju stranu okrenuli Raptorsi pobjedom u noći na četvrtak, a bilo je 99:91 u prilično izjednačenoj seriji u kojoj do sada niti jedan sastav nije slavio pobjedu rezultatski izraženiju od ove posljednje. Potpisali su je DeMar DeRozan s 34, odnosno Kyle Lowry s 25 poena kojima je pridodao i deset skokova i šest asistencija.

Miami bez prednosti

Miami niti jednom u utakmici nije imao prednost na svojoj strani. Dapače, u prvom su poluvremenu imali zaostatak i od 20 poena, a ulaskom u posljednju četvrtinu -13. Nepune dvije minute prije kraja utakmice stigli su do 87:88, no dalje od toga nije išlo. S 20 koševa i sedam skokova najbolji kod Heata bio je Dwyane Wade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija seli u Miami gdje će se šesta utakmica igrati u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje, konferencijski polufinale:

Istok

Toronto Raptors - Miami Heat 99:91 Zapad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 125:121

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo