POVRATAK ZA PAMĆENJE: / Curry zaigrao nakon dva tjedna i još jednom se upisao u povijest!

Image
Foto: AFP, Steve DYKES
10.5.2016.
8:48
AFP, Steve DYKES
VOYO logo

Najbolji strijelac lige je pauzirao dva tjedna zbog ozljede desnog koljena, a povratak je okrunio s 40 koševa, od čega 17 u produžetku! Najveći je to broj koševa u dodatnom vremenu u povijesti, računajući osnovni dio sezone i doigravanje! Njegova je izvedba zasjenila odličnu igru Blazersa, a posebno njihove prve zvijezde Damiana Lillarda koji je 12 od svojih 36 koševa postigao u posljednjih šest i pol minuta osnovnog vremena. Odvukao je Portland u produžetak, ali u njemu je u potpunosti vladao Curry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspavan na početku

Lanjski, a vjerojatno i ovosezonski MVP lige, nije počeo utakmicu, a kad je napokon ušao, djelovao je zahrđalo o čemu najbolje govori podatak da je promašio prvih devet pokušaja za tricu. No, čim se zagrijao, sve je bilo po starom. Odigrao je do kraja 36 i pol minuta, ubacio 40 koševa uz šut iz igre 16-32 (trice 5-16), te dodao devet skokova i osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klay Thompson je zaključio utakmicu s 23 poena, a Draymond Green s 21 košem, devet skokova i pet asistencija. Lillard je kod domaćih, osim spomenutih 36 poena (šut 9-30), dodao i deset asistencija, C.J. McCollum je ubacio 24, a Al-Farouq Aminu 18 koševa uz 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wade junak Miamija

I druga utakmica igrana u ponedjeljak okončana je u produžetku: Miami je u svojoj American Airlines Areni svladao Toronto s 94-87 i izjednačio seriju na 2-2. Peta je utakmica na rasporedu u srijedu u Kanadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heat je u posljednjoj četvrtini imao devet koševa zaostatka (68-77), ali je u ludoj završnici uspio izboriti produžetak (83-83), a izjednačujući je koš postigao Dwyane Wade koji je bio i prvo ime utakmice s 30 poena (šut 13-24). Po 15 su dodali Goran Dragić i Joe Johnson, dok su kod gostiju najefikasniji s 14 koševa bili igrači s klupe Cory Joseph i Terrence Ross.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje, konferencijska polufinala:

Istok:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami - Toronto 94-87, produžetak

(Serija je izjednačena na 2-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapad:

Portland - Golden State 125-132, produžetak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Golden State vodi u seriji s 3-1)

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo