VIDEO: / Bomba iz Amerike! LeBron James se vraća u Cleveland!

Ponajbolji košarkaš današnjice LeBron James (29) potvrdio je da napušta Miami Heat i vraća se u redove Cleveland Cavaliersa.

11.7.2014.
19:31
VOYO logo

U razgovoru za Sports Illustrated James je potvrdio da se odlučio vratiti kući.

James je svoju odluku o povratku u matični klub objasnio u velikom pismu kojeg je objavio američki Sports Illustrated.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam klinac iz Ohia. Tako sam učinio svoje prve korake, tamo sam trčao, tamo sam plakao, tamo sam krvario. Ohio će uvijek imati posebno mjesto u mome srcu. Moj odnos s Ohiom je nešto više od košarke, prije to nisam shvaćao, ali danas mi je jasno. Posljednje četiri godine u Miamiju pomogle su mi da izrastem u čovjeka i košarkaša kakav sam danas. Miami će mi uvijek biti drugi dom, bez tog iskustva ne bi uspio postići sve što sam dosad postigao.

//www.youtube.com/embed/8WThMbsFNUk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Miami sam otišao zbog Dwaynea Wadea i Chrisa Bosha, puno smo toga žrtvovali i vjerovali smo da možemo postići nešto izuzetno. I to je upravo ono što smo i ostvarili. Teško je ostaviti sve iza sebe i sve što smo zajedno postigli. S nekima sam već obacio razgovor, a s nekima tek budem, ali ništa ne može promjeniti ono što smo učinili. Ostat ćemo braća zauvijek. Također se želim zahvaliti Mickyu Arisonu and Patu Rileyu koji su mi pružili nezaboravne četiri godine.

Ne želim da svi misle da se nisam slagao s Erikom Spoelstrom ili Rileyem, ili da Miami nije uspio okupiti pravu momčad, to jednostavno nije istina. Nakon ovoga neće biti press konferencije ili tuluma, vrijeme je da se krene s poslom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada sam napustio Cleveland bio sam čovjek s misijom. Želio sam osvjati prvenstva i osvojili smo ih dva. Ali, u Miamiju su već znali kakav je to osjećaj, dok ga moj grad nije imao već duže vrijeme. Moj cilj je i dalje osvajati prvenstva, ali najvažnije je donijeti naslov u Sjeverni Ohio. Uvijek sam sanjao da ću se jednoga dana vratiti u Cleveland i tamo završiti karijeru. Samo nisam znao kada će se to dogoditi.

Imam dva sina i ženu Savannah koja je trenutačno trudna i čekamo djevojčicu. Počeo sam razmišljati kako bi to bilo kada bi mogao sa svojom obitelji živjeti i uživati u svom rodnom gradu. Razmatrao sam i druge klubove, ali iz Miamija sam mogao otići samo u Cleveland. Što je vrijeme više prolazilo to mi je postajalo jasnije da je ovo najbolja odluka, to je ono što me čini sretnim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih sedam godina svoje NBA karijere (2003.-2010.) James je proveo u redovima Cavaliersa. Potom je prešao u Miami Heat s kojim je igrao četiri NBA finala i pritom osvojio dva naslova. Prije četiri godine navijači Cavaliersa proklinjali su Jamesa i palili njegove fotografije i postere zbog izdaje, ali zasigurno će ih odluka o povratku natjerati da oproste "kralju".

James je rodom iz Akrona, nedaleko od Clevelanda, a sa Cavaliersima je 2007. igrao veliki finale (poraz od San Antonija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Miamija Pat Riley oglasio se nakon odluke najboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa da se nakon četiri sezone u Heatu vrati u Cleveland.

James je u petak objavio da se vraća među Cavalierse koji su ga izabrali na draftu i u čijem je dresu igrao od 2003. do 2010. godine kada je prešao u Miami s kojim je osvojio dva NBA naslova. Sada kada ima prstene, košarkaš koji je rođen u gradu Akronu pored Clevelanda odlučio se vratiti kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Koliko god sam razočaran LeBronovom odlukom da napusti Miami, nitko ne može kriviti osobu koja se želi vratiti doma. Posljednje su četiri godine bile čudesne za Južnu Floridu, navijače Heata, naš klub i za sve igrače koji su bili dio momčadi. LeBron je fantastičan vođa, sportaš, suigrač i osoba i žao nam je što odlazi - istaknuo je Riley i optimistično zaključio:

- Napravit ćemo sve što treba da nastavimo pobjeđivati i boriti se za naslove u godinama koje dolaze. Dokazali smo da to možemo i ponovno ćemo to napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo