POTOP LEBRONOVE DRUŽINE: / Prvaci ponizili Lakerse u onom što je trebao biti derbi, Giannis ponovio Jordana

Image
Foto: AFP

Ante Žižić je upisao double-double

5.4.2019.
8:20
AFP
VOYO logo

Onog trenutka kada je LeBron James potpisao za Los Angeles Lakerse ta je momčad, bilo je mišljenje struke, automatski postala jedan od favorita za NBA naslov. Uostalom, Lakersi su doveli ponajboljeg košarkaša današnjice i čovjeka koji je praktički garancija finala, no loši potezi uprave pa i njegova ozljeda, kao i ozljede još nekih nositelja, od Lakersa su napravili momčad koja je ostala miljama od doigravanja.

Utakmica protiv Golden State Warriorsa odigrana u noći na petak, ono što su mnogi prije sezone najavljivali kao derbi ne samo Zapadne konferencije već i cijele lige, zapravo je preslikala navedenog iz uvoda. Niti je James u njoj igrao, niti pojedinci sa dobrom statistikom, niti je to bio derbi. Bila je to takva demonstracija razlike u kvaliteti da su branitelji naslova povukli nositelje iz igre debelo prije kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa +28 u zadnju četvrtinu

Pri rezultatu 94-66, a bio je to rezultat pred ulazak u posljednju četvrtinu, uistinu nije bilo potrebe da se oni znoje na parketu.

Po prvi put nakon pet godina dogodilo se tako da posljednje sučeljavanje momčadi koju vodi James i momčadi koju vodi Stephen Curry nije bilo ono u utakmici NBA finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnih 108-90 znači i da su Warriorsi pobijedili Lakerse u deset od posljednjih jedanaest njihovih sučeljavanja, ali i da su slavili pet puta u nizu u Staples Centru. Ovaj put u utakmici u kojoj je Curry ubacio tek sedam koševa (prosjek mu je 27,4), uz deset skokova i sedam asistencija, Kevin Durant 15 (prosjek 26,3), a Klay Thompson 11 (prosjek 21,8).

Lakerse, koji su bili bez James, Brandona Ingrama, Kylea Kuzme, Lonza Balla..., je predvodio Johnathan Williams sa 17 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar učinak Žižića, blistav Giannisa

Ništa bolje nije prošla niti bivša momčad LeBrona Jamesa, Cleveland Cavaliers. U sezoni za zaborav upisali su novi poraz, sad od Sacramento Kingsa, a bilo je 117-104 za domaćina. Ante Žižić je za poraženu momčad odigrao pola sata uz double-double učinak od 14 poena (šut 7-9) i deset skokova.

Giannis Antetokounmpo je, pak, napravio nešto što nije viđeno od 1989. i predstave Michaela Jordana. U pobjedi njegovih Milwaukee Bucksa kod Phildalephia 76ersa u potpunosti je zasjenio triple-double učinak Joeal Embiida (34 poena, 13 skokova, 13 asistencija) ubacivši 45 poena uz 13 skokova, šest asistencija i pet blokada. U ovakav učinak treba dodati i to da nije imao niti jednu izgubljenu loptu, a takve brojke posljednji je put u NBA ligi ostvario Jordan prije 30 godina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 122-128 Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 117-104 LALakers - Golden State Warriors 90-108

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo