POPOVIĆ I FUENLABRADA KREIRALI JEDAN OD NAJLUĐIH PREOKRETA: / Ovo ulazi u rubriku vjerovali ili ne

Image
Foto: Screenshot

Jedan od najluđih preokreta u povijesti košarke

11.10.2018.
16:45
Screenshot
VOYO logo

Španjolska Fuenlabrada Marka Popovića u srijedu navečer kreirala je jedan od najluđih preokreta posljednjih godina u europskoj košarci. U gostima protiv njemačkog Bamberga u Brose Areni u 1. kolu Lige prvaka, Popović i društvo uspijeli su u 48 sekundi prije kraja dvoboja, pri rezultatu 82-74 i deficitu -8, okrenuti utakmicu i na kraju slaviti 88-89 i to tricom doslovno u posljednjoj sekundi, za šok domaćih navijača i košarkaša.

Prvo je O'Leary pogodio tricu za 82-77 i nakon brzog prekršaja Tyrese Rice pogađa jedno slobodno bacanje i Španjolci imaju opet napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bellas zabio tri poena u jednom napadu

Bellas je tada zabio pogodak pod prekršajem, a nakon toga realizirao je slobodno bacanje za -3 (83-80). Rice je nakon toga pogodio oba slobodna za svoju momčad i na semaforu je stajalo 85-80 za Bamberg...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarka je čudesan sport prepun preokreta

Nekih 26 sekundi prije kraja utakmice, činilo se kako će Nijemci doći do bodova. No, košarka je čudesan sport prepun preokreta, u njoj se čuda uistinu događaju, a to se potvrdilo i u ovoj utakmici, kad je Enyenga u brzom napadu uz nevjerojatno dozu sreće pogodio tricu nakon što se lopta jako odbila od obruča i utakmica je ušla u penal-završnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci su pogodili jedno, Marko Popović za Fuenlabradu stavlja oba za 86-85, da bi 3,6 sekundi prije kraja na crtu slobodnih bacanja stao Poursanidis za Fuenlabradu pri rezultatu 88-85 za Bamberg.

Francisco Cruz za veliko slavlje Španjolaca

Ono što je uslijedilo rijetko se viđa. Grk je pogodio prvo bacanje i onda, očekivao, namjerno nabio loptu u prvi obruč u nadi da će je uhvatiti netko od njegovih suigrača. Domaći igrač je u želji da je izbije ispred protivničkih košarkaša dodirnuo loptu koja je, na kraju, završila u autut, pa je Fuenlabrada imala zadnji napad. Loptu je uhvatio Francisco Cruz i preko ruke protivničkog igrača, s(p)retno, preko ramena s osam metara pogodio za veliko slavlje španjolskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Bamberga nisu mogli vjerovati što im se dogodilo u posljednjim sekundama susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako je u posljednjih 48 sekundi palo čak 23 poena, od čega su Španjolci zabili 15. Fuenlabrada je s dva boda započela ovo natjecanje i zasjeli su na četvrtu poziciju poretka u skupini C.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo