POKORENA LITVA: / Cibona sa samo osam igrača upisala važnu pobjedu

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Košarkaši Cibone svladali su u srijedu Pieno Žvaigždes s 95:90 (28:29, 20:16, 19:27, 28:18) na gostovanju u Pasvalysu u utakmici 2. kola S skupine FIBA Europa kupa.

6.1.2016.
23:52
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

U rezultatski vrlo izjednačenom dvoboju, u kojem su se momčadi po 17 puta izmjenjivale u vodstvu, Cibona je unatoč skraćenom igračkom kadru uspjela ostvariti važnu gostujuću pobjedu. Naime, momčad pod vodstvom Damira Mulaomerovića u Litvu je stigla sa samo devetoricom igrača, a teret utakmice iznijela su njih osmorica, s obzirom na to da 17-godišnji junior Mate Mandić nije igrao.

Najveći doprinos pobjedi nad devetoplasiranom momčadi litavskog prvenstva dali su svjetski juniorski doprvaci Ante Žižić i Nik Slavica. Cibonin jedini pravi centar na ovoj utakmici, 19-godišnji Ante Žižić, u igri je proveo nešto više od 38 minuta te za to vrijeme postigao 27 koševa, ugrabio 13 skokova i podijelio četiri blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devet koševa Slavice u završne tri minute

Drugi strijelac Cibone Nik Slavica je od svoja 24 koša njih devet postigao u završne tri minute. Prvo je pogodio tricu za vodstvo 83:81, nakon koje se Cibona više nije našla u rezultatskom zaostatku, a potom je realizirao svih šest slobodnih bacanja u završnih sto sekundi dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanac James Florence je doprinio pobjedi s 15 koševa i pet asistencija, Ivan Siriščević je ubacio 12 poena, a Marin Rozić 11. U domaćoj su momčadi čak sedmorica košarkaša imali dvoznamenkasti broj koševa, a najbolji su bili Amerikanac Derrick Low s 18 i Steponas Babrauskas s 14.

Cibona će utakmicu 3. kola drugog kruga natjecanja u FIBA Europa kupu igrati u srijedu, 13. siječnja (18.30 sati), kad će u KC Dražen Petrović ugostiti francuski Le Havre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo