POKLONITE MU SE / Hrvatska je na ovo čekala duge 22 godine

Sjajni hrvatski reprezentativac i član Brooklyn Netsa Bojan Bogdanović proglašen je za novaka mjeseca u Istočnoj konferenciji.

18.4.2015.
10:19
VOYO logo

Hrvat je do ove nagrade došao zbog prosjeka od 14.4 poena, 1.4 asistencija i 2.6 skokova u devet odigranih utakmica. Posebno veseli njegova tricaška forma o kojoj svjedoči podatak od 20 pogođenih trica iz 41 pokušaja. Bogdanović je u posljednjoj utakmici osnovnog dijela sezone za Netse ostvario najbolji učinak svoje NBA karijere, ubacivši Orlandu 28 koševa.

No, uz briljantnu partiju, vrijedi istaknuti kako je hrvatski rookie mjeseca svojim izdanjem u spomenutoj utakmici Netsima omogućio osmu poziciju Istoka i nastup u ovogodišnjem play - offu, u kojem će igrati protiv najbolje momčadi Istoka, sjajnih Atlanta Hawksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako Netsi imaju imaju prvog rookeya mjeseca nakon pet godina i Terrencea Williamsa, košarkaša koji je tu nagradu posljednji pokupio u dresu tadašnjih New Jersey Netsa. Dogodilo se to također u travnju, samo 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je Bogdanović postao drugi Hrvat koji je osvojio nagradu za rookija mjeseca. Naime, Dino Rađa proglašen je za najboljeg novaka mjeseca u studenom 1993. godine.

Definitivno, ova nagrada je veliki vjetar u leđa našem košarkašu za kojeg se nadamo da će igrati važnu ulogu u doigravanju. Treneru Lionelu Hollinsu itekako trebaju njegove dobre partije, ako Netsi misle iznenaditi Hawkse i Nevena Spahiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo