PARTIZAN PAO U ZAGREBU: / Cedevita pregazila Beograđane u Domu sportova

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
18.3.2017.
21:18
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Cedevita je odlično otvorila utakmicu, povela s 11-2, a u završnici prve četvrtine hrvatski prvak imao je i 10 poena prednosti (25-15). U tom razdoblju odlično je funkcionirao šut za tricu domaćeg sastava, dok su gosti zbog nedostatka visokih igrača bili ograničeni na pokušaje vanjskog šuta koji ih nije služio. Nakon što je Partizan početkom drugog dijela smanjio na 27-22, uslijedila je velika serija Cedevite kojom je prednost narasla na velikih 17 razlike (44-27), a na odmor se otišlo i s 19 poena viška (54-35).

Problemi u trećoj četvrtini

U trećoj četvrtini Cedevita je stigla i do +21 (58-37), no tada je proradio vanjski šut Partizana. Trice su redom pogodili Gordon, Hatcher, Birčević i Veličković pa je prednost Cedevite pala na jednoznamenkastu brojku (58-49). Tada se uvukla i nesigurnost u redove Cedevite, pa je Partizan dodatno smanjio razliku na 63-57. Ipak, do odmora uoči posljednjih 10 minuta Cedevita je uspjela pobjeći na 11 razlike (70-59), a početak četvrte četvrtine obilježili su brojni promašaji s obje strane. Naime, nakon koša Ratkovice za 72-63 u 32. minuti niti jedan sastav nije postigao niti jedan poen pune četiri minute prije no što je Bilan napokon provukao loptu kroz gostujući obruč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Gosti su tri minute prije kraja smanjili i na pet razlike (76-71), ali da se ne bi ušlo u neizvjesnu završnicu potrudio se Krušlin tricom za 80-71 čime je osigurao mirniji kraj utakmice za svoju momčad.

Iduće subote u Beogradu

John Shurna je s 15 koševa bio najefikasniji kod Cedevite, ali sve je te poene postigao u prvom poluvremenu, Miro Bilan je dodao 13 ubačaja uz 9 skokova, dok su kod Partizana najučinkovitiji bili Willie Hatcher s 18 i Novica Veličković s 14 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u finale izborit će momčad koja ostvari dvije pobjede, a druga utakmica na rasporedu je sljedeće subote u Beogradu. Eventualna treća igrat će se za dva tjedna u Zagrebu. U drugom polufinalu igraju Crvena zvezda i Budućnost koje će svoju prvu utakmicu igrati u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo