'Pa gdje su ti Bosanci?'

Hrvatska reprezentacija sjajno igra na turniru Ex-Yu zemalja u Ljubljani, pohvale za igru naših stižu sa svih strana.

8.8.2011.
11:32
VOYO logo

Hrvatska igra sjajno dva tjedna prije početka Europskog prvenstva u Litvi. Možda će netko pomisliti da je uvjerljivo pobijediti Crnu Goru najnormalnija stvar, no otkako su Crnogorci izašli na košarkašku scenu do poraza s Hrvatskom (71:85) izgubili su samo jednu utakmicu u tri godine.

Vjerojatno bi prejaka usporedba bila reći da će Crnogorci biti u košarci isto što i u vaterpolu, no riječ je o doista jakoj reprezentaciji koja će mnogima pomrsiti račune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najviše smo se bojali njihove tjelesne snage pod košem, no na koncu smo i za to pronašli rješenje", izjavio je Damir Markota, koji je izliječio dugogodišnju neučinkovitost na poziciji krilnog centra. A rješenje za nadljudski snažnog Pekovića bili su Barać i Žorić. Uz po pet asistencija Popovića i Drapera, pet dodavanja za čisti koš imao je i Šveđo.

"Bogdanović je sa svojih 25 koševa samo pokazao da sam, kada sam ga sa 17 godina doveo u Real, bio posve u pravu. Izvanredna igra reprezentacije Hrvatske, bogata, strpljiva, pametna. Nevjerojatno je koliko su bili strpljivi. Ako ovako budu igrali, s još nekim dodacima, bit će u vrhu na Eurobasketu jer imaju sve. Jako dobro sklopljen tim, tehnički možda ponajjači", primijetio je slovenski izbornik Božo Maljković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput izbornika Vrankovića ni Popović ne želi uživati u ovim komplimentima jer je za euforiju prerano.

"Kroz cijelu ovu sezonu shvatio sam da koš nije primaran, da je primarno naći igrača u najboljoj poziciji. Gradimo momčad i igru, a jedino će Eurobasket dati odgovor jesmo li uspjeli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u ponedjeljak u 21.00 igra sa Slovenijom i očekuje se da ta utakmica može napuniti 12.500 mjesta u Stožicama. Jedina uz onu, potencijalnu, između Slovenaca i Srba koja se može dogoditi tek u utorak, u razigravanju za plasman svih vrsta sudionica turnira zemalja nastalih raspadom SFRJ.

Zanimanje Ljubljančana za prvi dan Ex-Yu Adecco turnira je podbacilo. Tek 500 ljudi na utakmici između BiH i Makedonije i 1500 na dvoboju Hrvatske i Crne Gore. Netko se zapitao: "Pa gdje su ti Bosanci, a toliko ih u Ljubljani ima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po procjeni slovenskoga kolege novinara, od 350.000 stanovnika Ljubljane, oko 60.000 ih je s prostora bivše zajedničke države, a od toga je barem polovica iz BiH. No, premda ulaznica stoji 10 eura dnevno, oni očito ne mare za svoju reprezentaciju koja se čini nikad jačom s Amerikancem Domercantom i Teletovićem. Doduše, u toj reprezentaciji nema ni jednog Hrvata (zagrebaš Mašić tu je ideju odbacio) pa je bodre samo Bošnjaci.

Prve dvije momčadi iz obje skupine razigravaju za naslov, a treće i četvrte za poredak od trećeg do šestog mjesta. Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201107290875006 arti-201108060207006 arti-201108060044006

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo