AKO TO ON KAŽE...

OVAKO SE NAJBOLJI KLANJA DARIJU ŠARIĆU: ‘On zaslužuje trofej za novaka godine’

Upravo blistava partija Darija Šarića, začinjena pobjedom u rekordno dobroj večeri, novi je dokaz da je hrvatski košarkaš jedan od istaknutijih kandidata za naslov najboljeg novaka najjače košarkaške lige svijeta.

Postoji nekoliko nedoumica među istaknutim analitičarima po pitanju kome bi na kraju aktualne sezone trebala pripasti ta nagrada. Statistički najbolje izgleda centar Philadelphia 76ersa Joel Embiid koji je kroz 31 odigranu utakmicu upisivao prosjeke od 20,2 poena, 7,8 skokova i 2,5 blokade po utakmici, no on u ovoj sezoni zbog ozljede više neće nastupati.

SENZACIONALNI ŠARIĆ I ODLIČNI ZUBAC: Hrvatski rookie postavio rekord karijere u slavnom Staples Centru

Upitno ostaje je li odigran broj utakmica i dovoljan da ga se proglasi najboljim, premda uopće nije sporno da je upravo on ostavio najdublji trag među igračima kojima je ovo prva godina u NBA ligi. Ipak, nagrada bi mogla u Philadelphiju u kojoj u odsustvu Embiida blista Šarić čija su brojke puno bolje od preostalih kandidata među kojima su Malcolm Brogdon (Milwaukke), Marquese Chriss (Phoenix), Buddy Hield (Sacramento)…

Što o svemu misli sam Embiid, jasno je rekao nakon 118-116 pobjede 76ersa u Staples Centru kod LA Lakersa nakon 29 poena, sedam skokova i pet asistencija hrvatskog košarkaša. U trenucima dok je Šarić davao intervju nakon ogleda, Embiid mu je prišao s leđa i u kameru jasno poručio:

“On je novak godine.”

Šarić, rookie Istočne konferencije za veljaču, u svojoj prvoj godini u NBA ligi ostvaruje 12,2 poena, 6,3 skoka i 2,2 asistencije po utakmici.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr