EUROBASKET

‘OTIŠLO JE JAKO PUNO ŽIVACA’: Vođa hrvatske košarkaške reprezentacije prokomentirao otvaranje Eura

Od njega se najviše i očekivalo, a i najviše je povukao Bojan Bogdanović za uvodnu pobjedu Hrvatske na Europskom košarkaškom prvenstvu. U pobjedi protiv Mađarske, a bilo je 67-58, ‘stavio’ je igrač Indiana Pacersa 23 poena.

Za službenu internetsku stranicu Hrvatskog košarkaškog saveza nakon ogleda je otvorio dušu i analizirao susret.

“U prvom poluvremenu je otišlo jako puno živaca, dopustili smo im da se razigraju kroz naše izgubljene lopte i njihove druge prilike, odnosno napadačke skokove. Znali smo da će biti teško, da će biti nervoze. Prva je utakmica, a oni su odigrali možda i iznad svojih mogućnosti. Nakon što se Hanga ozlijedio, publika ih je ponijela što nismo smjeli dopustiti, ali kažem, najvažnija je naša pobjeda i da se razigravamo kroz ovu grupnu fazu. Mislim da nismo dosta rotirali. U prvom poluvremenu su imali sedam ili osam zakucavanja. Nadam se da ćemo danas to gledati malo podrobnije i analizirati kako se u sljedećim utakmicama ne bi događale te stvari jer po našoj konstituciji i visini, mislim da se to ne bi trebalo ponavljati.”

‘NAPADAČKI I OBRAMBENO BIO JE JAKO LOŠ’: Izbornik Petrović pun kritika za najveću zvijezdu hrvatske reprezentacije

“Kad se Hanga ozlijedio, svu igru na sebe je preuzeo Vojvoda. Možda ne toliko poenima koliko igrom dva na dva i razigravanjem momčadi. Mislim da je tu Popović kasnije s preuzimanjem koje smo počeli koristiti kad su Dario i Bender počeli zajedno igrati malo umrtvili jer nisu toliko dominantni igrači jedan na jedan i mislim da smo tu ostvarili neku prednost.”

Slijedi ogled protiv jednog od domaćina prvenstva, Rumunjske:

“Mala nepoznanica za nas. Sad ćemo ih gledati… Moramo ući bolje u utakmicu, nego što je to bio slučaj danas. Prvenstveno jer će opet biti prepuna dvorana njihovih navijača. Možda su kvalitetom slabiji od Mađara, ali opet, ne smijemo ih razigrati kao što smo danas Mađarsku. Možda je bila ideja da se ove utakmice prođu bez mene i Darija, ali mi znamo kroz prethodno nekoliko natjecanja da uvijek imamo problema s nekim objektivno slabijim ekipama, nego što smo to mi. Mislim da minutaža 30+ neće biti problem u narednim utakmicama. Zato smo se i spremali sve ovo vrijeme, tako da tu ne vidim nikakvog problema.

Povratak na Net.hr