ODLAZAK NAKON 13 GODINA I TRI NASLOVA: / Novi senzacionalni transfer zapalio NBA ligu!

Image
Foto: AFP, ELSA

Trostruki NBA prvak Dwyane Wade (34), jedan od najboljih košarkaša ovog tisućljeća, odlučio je napustiti Miami Heat, te karijeru nastaviti u Chicago Bullsima.

7.7.2016.
11:13
AFP, ELSA
VOYO logo

Wade je, inače, rođen u Chicagu, a u Miamiju je igrao od početka NBA 2003. godine. Tijekom 13 sezona provedenih u Heatu čak je 12 puta bio sudionik All-Star utakmica, bio je najkorisniji igrač (MVP) finala 2006. godine kada je donio prvi naslov prvaka u grad, a zatim je uz LeBrona Jamesa bio ključni igrač momčadi koja je od 2011. do 2014. četiri puta zaredom igrala u finalu doigravanja, osvojivši još dva naslova 2012. i 2013. Dvaput je biran u prvu petorku lige, a 2009. je bio i najbolji strijelac lige.

'Uzbuđen sam što se vraćam kući'

"Ovo mi je bila emotivno vrlo teška odluka. Nakon 13 godina u Miamiju, odlučio sam se za novi izazov u Chicago Bullsima. Nije mi bilo lako to odlučiti, ali osjećam da je to pravi izbor za mene i moju obitelj. S ponosom i čuđenjem gledam na sve što smo postigli u Miamiju i iz dubine srca zahvaljujem svima na podršci i ljubavi", poručio je Wade u otvorenom pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam zaboravio otkud sam došao i zahvalan sam što ću imati prilike igrati za momčad koja je zapalila moju ljubav prema košarci. Uzbuđen sam što se vraćam kući, u grad koji mi je u srcu", dodao je Wade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost dvogodišnjeg ugovora između Wadea i Bullsa iznosi 47,5 milijuna dolara, pa su se Bullsi, kako bi otvorili prostor pod 'salary capom', morali odreći braniča Josea Calderona, kojega su poslali u Los Angeles Lakerse, te Mikea Dunleavyja, kojega su poslali u Cleveland Cavalierse. Dolazak Wadea nastavak je velike rekonstrukcije u Chicagu ovoga ljeta, momčad su napustili Derrick Rose, Joakim Noah i Pau Gasol, a u klub je stigao Rajon Rondo. Vijest o Wadeovom prelasku došla je svega nekoliko dana nakon objave Kevina Duranta da napušta Oklahoma City i prelazi u Golden State.

Image
LEBRON, VIDIŠ LI OVO: /

Kevin Durant objavio je vijest koja je uzdrmala cijelu NBA ligu

Image
LEBRON, VIDIŠ LI OVO: /

Kevin Durant objavio je vijest koja je uzdrmala cijelu NBA ligu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo