'Nula': Mišura i društvo ponovno na koljenima!

Hrvatske su košarkašice još ranije osigurale prolaz u drugi krug Europskog prvenstva, kojem je domaćin Francuska. No, u drugi krug će prenijeti – nula bodova.

U ponedjeljak je Češka pobijedila Hrvatsku 74:68, tako da je iza Hrvatica ostala tek pobjeda protiv Litve koja nije prošla dalje. Zbog toga izabranice Stipe Bralića taj uspjeh ne prenose dalje, već dva poraza upisana protiv Bjelorusije i Češke. Bjeloruskinje u drugi krug ulaze s omjerom 2:0, a Češka s 1:1.

Bezbroj izgubljenih lopti (samo u prvom dijelu 12), mnogo primljenih laganih koševa iz kontri i druge pogreške gurnule su Hrvatsku u poraz protiv Češke. Premda je završilo sa tek šest poena razlike, utakmica je zapravo bila zgotovljena mnogo ranije. Čehinje su veći dio utakmice imale deset poena i više, a Hrvatska je tek zaprijetila početkom posljednje četvrtine kada je došla na -5.

No, tada je Hrvatska upala u novu rupu, Češka je podigla razliku na deset poena i utakmica je bila gotova.

Kod Hrvatske su najbolje bile Iva Slišković sa 13 poena i sedam skokova, te Ana Lelas sa 13 poena, pet skokova i dva dodavanja. Kod Češke je prednjačila Katerina Hindrakova sa 17 poena, dok su po 12 koševa ubacile Bortelova i Zrustova.

Češka – Hrvatska 74-68

Litva – Bjelorusija 72-67

Redoslijed:
1. Bjelorusija 2-1
2. Češka 2-1
3. Hrvatska 1-2
4. Litva 1-2

Povratak na Net.hr