NOVO DOBRO IZDANJE SLOVENSKOG NOVAKA U NBA LIGI: / Dončić (još) nije All-Star igrač, ali igra upravo tako

Image
Foto: AFP

Petnaestu pobjedu u posljednjih šesnaest utakmica upisali su aktualni prvaci

11.2.2019.
8:34
AFP
VOYO logo

Košarkaši Dallas Mavericksa upisali su 102-101 pobjedu protiv Portalnd Trail Blazersa nadoknadivši manjak od petnaest poena u posljednjoj četvrtini ogleda. Najveće zasluge za to pripadaju slovenskom novaku NBA lige, Luki Dončiću.

Zabio za pobjedu

U svojoj prvoj sezoni među košarkaškom elitom Dončić - za kojeg su mnogi bili spremni staviti ruku u vatru da će nastupiti na All-Star utakmici za koju, ipak, nije izabran – bilježi prosjeke od 20,8 poena, sedam skokova i 5,5 asistencija po večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Portlanda je otišao iznad prosjeka zabivši 28 poena (uz devet skokova i šest asistencija) s time da ih je dvanaest postigao u zadnjoj dionici igre, a ubacio je i pobjednički koš svoje momčadi. Primljenih devet poena u četvrtoj četvrtini izjednačenje je klupskog rekorda za Dallas kad je zadnji period igre u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phila uvjerljiva protiv Lakersa

Osnaženi Philadelphia 76erse su do vrha napunili koš Los Angeles Lakersa u 143-120 pobjedi. Impresivan je pod obručima za pobjednike bio Joel Embiid sa 37 ubačenih koševa i 14 uhvaćenih lopti, novopridošli Tobias Harris dokazao je vrijednost sa 22 poena te po šest skokova i asistencija, dok je koš manje postigao JJ Redick. Kyle Kuma je s 39 poena bio prvo ime poražene momčadi, dok je LeBron James ostao asistenciju udaljen od triple-double učinka. Utakmicu je završio sa 18 koševa, deset uhvaćenih lopti i devet asistencija.

Novo slavlje branitelja naslova

Petnaestu pobjedu u posljednjih šesnaest utakmica upisali su aktualni prvaci i to nakon što su nadoknadili 19 poena manjka u odnosu na Miami Heat. Konačnih 120-118 za Golden State Warriorse došlo je nakon šuterske večeri Kevina Duranta (39 koševa), a pobjedničke poene je s crte slobodnih bacanja ubacio DeMarcus Cousins. Vrhunska predstava Josha Richardsona (37 poena, trica 8-11) za Miami ostala je bez konačne nagrade...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 102-101 Philadelphia 76ers - LA Lakers 143-120 Sacramento Kings - Phoenix Suns 117-104 Atlanta Hawks - Orlando Magic 108-124 Golden State Warriors - Miami Heat 120-118

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo