EUROBASKET

NJIH ACO NIKAKO NIJE HTIO: ‘Za sve imam ideju kako, ali za njih… Ne znam što raditi na toj utakmici’

Kao drugoplasirana momčad skupine C Europskog prvenstva, hrvatska košarkaška reprezentacija čeka rasplet skupine D iz koje će trećeplasirani sudionik biti i njen sljedeći suparnik na turniru. Očekuje se da to bude ili izabrana vrsta Turske ili izabrana vrsta Rusije.

“Napravili smo sve što smo trebali u Cluju. Pobijedili smo sve što smo trebali pobijediti. Vidjet ćemo hoćemo li ponovno dobiti priliku protiv Španjolaca. Za početak ćemo pričekati i vidjeti tko nam je protivnik u osmini finala. Turska i Rusija imaju dva dijametralno suprotna sistema. Rusi su organizirani, a Turci su s četiri mala i praktički bi igrali protiv streetball ekipe”, kazao je izbornik reprezentacije Aleksandar Petrović nakon 107-69 pobjede Hrvatske protiv Češke.

HRVATSKA SVLAČIONICA PRŠTI OPTIMIZMOM: ‘Spremni smo za medalju, imamo i znanja i iskustva za to’

“Najvažnije je da idemo u solidnom zdravstvenom izdanju u Istanbul. Malo sam se bojao ulaska Bogdanovića i Šarića u nekakvim pasivnim minutama, ali reagirali su odlično. Mi nismo htjeli preveliku pauzu jer da i danas nisu igrali bilo bi previše pauze do nedjelje što također nije dobro. Za Hrvatsku je ovo bila zapravo neuobičajena utakmica jer nije bilo nikakvog podcjenjivanja. Dobili smo s 38 razlike”, prenose njegove riječi Sportske novosti, kao i zadovoljstvo što sljedeći suparnik Hrvatske nije Latvija.

Tko će biti, ne želi priznati.

“Ja imam želju, ali je ne želim reći. Reći ću vam samo da od prvog dana priprema nikako nisam želio da se susretnemo protiv Latvije. Za sve imam ideju kako igrati. Za Srbiju, Rusiju, Tursku, ali za Porzingisa i ova 4 nemam ideju što raditi na toj utakmici.”

Inače, Hrvatska je do pobjede protiv Češke stigla bez pomoći Marka Tomasa, ključnog igrača u obrani i jakog aduta u napadu.

“Tomasa smo zamrznuli zbog zdravstvenog stanja, a i zato jer se priprema za Ruse. Svi znamo što će mu tamo biti zadatak. Marko je fantastičan i da smo ga imali prošle godine u Riju, mogli smo do medalje”, uvjeren je Petrović.

Povratak na Net.hr