Neki mediji pišu da će prvak ABA lige ipak igrati Euroligu u sezoni 2016/17 pa smo to pitali direktora Novosela

'Radimo sve što je u našoj moći da se takvo što i dogodi.'

FOTO: KK Cedevita

Novi format Eurolige za sezonu 2016/17 trebao bi u svom sustavu brojati šesnaest klubova među kojima bi se moralo naći mjesta i za pobjednika regionalnog košarkaškog natjecanja (ABA liga), javio je neslužbenu informaciju B92, uz dodatak da će jedno mjesto u kvalifikacijama također pripasti klubu iz te lige.

Isti izvor javlja o jedanaest zagarantiranih mjesta u natjecanju, jednom koje bi popunio kvalifikant te jednom koji bi stigao kao pobjednik Eurokupa. Preostalu trojicu trebali bi dati pobjednik ABA lige, prvak Njemačke te netko iz kruga najboljih u Francuskoj, Poljskoj ili VTB ligi.

Sve će uskoro biti poznato

Anadolu Efes Istanbul, CSKA Moskva, EA7 Emporio Armani Milan, Barcelona, Fenerbahče, Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, Maccabi Tel Aviv, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid i Žalgiris klubovi su koji imaju zagarantirano mjesto u elitnom natjecanju koji nosi i promjenu u sustavu. Šesnaest klubova igrat će tako u ligaškom sistemu od 30 kola, nakon čega slijedi doigravanja u kojem se traži bolji sa tri pobjede. Pobjednici serija osigurat će potom završni turnir.

U ovome trenutku službene potvrde nema i na nju će biti potrebno još neko vrijeme pričekati, rekao je Telegramu direktor ABA lige Krešimir Novosel:

“Informaciju ne mogu službeno potvrditi, pregovori su još u tijeku i naravno da radimo sve što je u našoj moći da se takvo što i dogodi. Bila bi prava šteta da toliki talent koji ABA liga posjeduje ne zaživi ondje, no na potvrdu ćemo morati pričekati. Vjerujem da će se u roku od mjesec dana sve znati.”