NEVJEROJATNI OPROŠTAJ OD KOŠARKAŠKE LEGENDE: / Ovi nezapamćeni prizori obilaze svijet

Image
Foto: Screenshot: Facebook
19.9.2016.
12:23
Screenshot: Facebook
VOYO logo

Nakon punih 17 godina i službeno se umirovio jedan od najvećih europskih košarkaša novijeg doba, veliki Dimitris Diamantidis. Diamantidis je legenda Eurolige i stvarno je teško nabrojati sve individualne nagrade koje je uzeo u ovom najelitnijem europskom košarkaškom klupskom natjecanju. Čovjek je tri puta osvajao naslov prvaka Europe sa svojim Panathinaikosom (2007., 2009. i 2011. godine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diamantidis je 2011. bio MVP Eurolige, 2012. godine je u ožujku i travnju ponio titulu najkorisnijeg igrača mjeseca u Euroligi. Godine 2007. i 2011. ponio je titulu MVP-a finala Eurolige, a čak pet puta ponio je nagradu za najkorisnijeg igrača tjedna u spomenutom natjecanju. Četiri puta ovaj Grk bio je izabran u najbolju petorku Eurolige (2007., 2011., 2012., 2013.), a Euroliga ga je uvrstila i u najbolju momčad desetljeća (2001. do 2010.). Ove godine i službeno je proglašen za legendu Eurolige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diamantidis je uz nezapamćene ovacije i strobove svojih navijača Gate 13, pristalica Panathinaikosa za koje je Diamantidis košarkaški Bog, ispraćen u igračku mirovinu, a tijekom skandiranja njegovog imena potekle su suze. Plakali su tisuće na tribinama, plakao je i on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog puta nije mogao suspregnuti suze. Nije niti htio... Oproštaj je bio veličanstven, baš onakav kakav i zaslužuje jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena. Emocije koje su u subotu vladale u OAKA Areni u Ateni bile su prejake.

Njegov zeleni dres s brojem 13 više nitko nikad neće navući na sebe, ma kako taj igrač u budućnosti dobar i velik bio. Taj broj pripada samo njemu. Jer, on je za povijest. Košarkašku povijest. A kao takav je i zaslužio ovakav veličanstven oproštaj koji možete vidjeti u silnim priloženim videima koji su osvanuli na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo