Nevjerojatna priča: Zagreb odbio NBA zvijezdu!

24.10.2011.
13:45
VOYO logo

Nakon katastrofalne premijere i uoči gostovanja europskog prvaka Panathinaikosa u Euroligi, mnoge oči upitna pogleda uperene su u sportskog direktora Hrvoja Ciketića. On je slagao ovu momčad pa će čelnicima kluba morati i odgovarati za rezultat sezone.

"Suludo je u Euroligi očekivati od nas nešto spektakularno. Za nas bi svaka pobjeda bila velika stvar. Ovo će za ovaj klub zbog preslagivanja biti najteža godina jer smo napravili velik iskorak. Ovo više nije mali i simpatični klub iz predgrađa", kazuje Ciketić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povijesnom, prvom nastupu Zagrebovi Amerikanci bili su loši, a Bambergovi izvrsni. A bez dobrih Amerikanaca ne može se igrati Euroliga.

"Heytvelt još nije došao k sebi, a Papa Dia nije ni ulazio u igru. On je ionako doveden da pokriva rupu. May je najveće ime koje je stiglo u Hrvatsku, no kako je došao kasno, treba mu još koja utakmica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na račun sportskog direktora najviše je prigovora zbog dovođenja neiskusnog razigravača Diante Garretta, s kojim je čak potpisan dvogodišnji ugovor.

"Lani su se u ovo doba godine mnogi smijali Renforeu, a on se u završnici sezone pokazao ključnim igračem. Za Garretta smo dobili dobre preporuke. Mi i sada imamo na radaru dvojicu dobrih igrača na toj poziciji, no oni žele čekati rasplet oko lockouta u NBA-u. Pregovarali smo mi i s najkorisnijim igračem NBA lige Derrickom Roseom, čak smo se bili i dogovorili o novcu, ali ne i o utakmicama. Zbog svojih obveza prema osobnom sponzoru on je trebao izostati s tri euroligaške utakmice, na što mi nismo mogli pristati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ciketić kaže da se kupovalo koliko se moglo.

"Mi smo izgubili od tog Bamberga, no oni imaju proračun od 3,5 milijuna eura, 30 zaposlenih u klubu i 64 automobila na raspolaganju, i to u gradu od 80.000 stanovnika. A naš je proračun 2,3 milijuna eura."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb se ni ovaj put nije odlučio za trenersko ime s rejtingom, već za Burićeva pomoćnika Androića.

"U ovom klubu postala je tradicija da pomoćni trener preuzima posao od smijenjenoga. Jer svaki novi trener želi mijenjati i stručni stožer, pa i igrače, a to treba platiti. Uostalom, mogu li vam jača trenerska imena išta jamčiti? Naš je problem što je ova momčad nespremna, a kada nemate snage, onda vam pada i koncentracija pa se taktika ne provodi. A i ždrijeb nam je kao da nam ga je slagao najveći neprijatelj", zaključio je Ciketić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110211036006 arti-201110210896006

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo