Neviđena sramota: Gasi se simbol hrvatskog sporta!

KK Split iliti bivša Jugoplastika je pred gašenjem, potvrdio je to splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Po njegovim riječima, najboljem košarkaškom klubu 20. stoljeća nema spasa!

Tri naslova prvaka Europe, dva Kupa Radivoja Koraća, šest naslova prvaka Jugoslavije, pet Kupova Jugoslavije, pet Kupova Krešimira Ćosića i jedan naslov prvaka Hrvatske otići će u povijest kao da Rato Tvrdić, Toni Kukoč, Petar Skansi, Dino Rađa, Nikola Vujčić ili Roko Leni Ukić nikad nisu prolili ni kap znoja za nekoć slavni splitski klub, a danas tek veliki splitski problem.

“Po meni nije moguće izbjeći gašenje KK Splita, pitanje je samo na koji će se način to dogoditi. Klub ide u predstečajnu nagodbu, a pitanje je treba li odmah otvoriti stečaj. Malo su se na Gripama smirili duhovi, shvatili su da ovako više ne ide, ali prekasno je za to da Grad velikim novcem spašava klub. Sami su se doveli u ovu situaciju”, rekao je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

Klub trenutno nema ni 200 tisuća kuna kojima bi platio struju, a bez toga igrači nemaju gdje nastaviti trenirati.

“Nije to velik novac, ali ima li smisla da Grad to plaća? Neće se ništa time promijeniti, to je samo odgađanje neminovnog. A u KK Splitu problemi se odgađaju godinama. Sada je nažalost na redu stečaj, to je pravno u redu, iako moralno nije jer će vjerovnici izgubiti svoja potraživanja. Grad tu ne može puno pomoći, ne trebamo ni biti previše aktivni jer će se to dogoditi po zakonu”, naglasio je Baldasar za Sportske novosti.

Nažalost, pravi krivci koji su godinama sustavno uništavali klub, netragom su nestali i nikad neće odgovarati za ovu sramotu, možda i najveću u povijesti hrvatskog sporta. Dovoljno je samo reći – gasi se najbolji košarkaški klub 20. stoljeća.

Pametnome dosta!

Povratak na Net.hr