NBA SE POLAKO IZVLAČI IZ KORONAKRIZE: / Liga donijela odluku koja će ubrzati povratak košarke

Image
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Klubovi su u ovoj odluci obaviješteni u subotu, ali to ne znači da se već sada može razmišljati o skorašnjem nastavku NBA sezone

26.4.2020.
9:18
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia
VOYO logo

Od 1. svibnja NBA momčadima će biti dopušteno otvaranje trening centara za pojedinačne treninge, ali to vrijedi samo za one klubove koji se nalaze u saveznim državama u kojima su na snazi ublažene mjere zaštite od širenja zaraze novim koronavirusom ili ne postoji zabrana napuštanja domova.

Klubovi su u ovoj odluci obaviješteni u subotu, ali to ne znači da se već sada može razmišljati o skorašnjem nastavku NBA sezone, koja je prekinuta u prvoj polovici ožujka, a klupski trening centri su zaključani od 20. ožujka. Radi se samo o reakciji NBA ureda na ublažavanje zaštitnih mjera u pojedinim saveznim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hans Deryk / Zuma Press / Profimedia
Image
Foto: Hans Deryk / Zuma Press / Profimedia

December 1, 2019, Toronto, on, Canada: Utah Jazz's Bojan Bogdanovic (44) is fouled by Toronto Raptors' Fred VanVleet (23) during first half NBA basketball action in Toronto, Sunday, Dec. 1, 2019., Image: 485867281, License: Rights-managed, Restrictions: * Canada and U.S. RIGHTS OUT *, Model Release: no, Credit line:

MLADA HRVATSKA NBA ZVIJEZDA POD HITNO SPAŠAVA KARIJERU: Napušta SAD, vraća se u Europu i to u redove velikana?

Image
MLADA HRVATSKA NBA ZVIJEZDA POD HITNO SPAŠAVA KARIJERU: /

Napušta SAD, vraća se u Europu i to u redove velikana?

Image
MLADA HRVATSKA NBA ZVIJEZDA POD HITNO SPAŠAVA KARIJERU: /

Napušta SAD, vraća se u Europu i to u redove velikana?

Neki klubovi u prednosti

Georgia je već dopustila rad fitnes centrima i dvoranama, a to se od sljedećeg tjedna priprema učiniti i Oklahoma, dok će se u Teksasu uskoro otvoriti određeni broj dvorana. Prema anonimnom izvoru iz NBA ureda, ovoj je organizaciji draže da igrači treniraju u kontroliranim uvjetima klupskih trening centara nego po dvoranama i fitnes centrima otvorenog tipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To će dati određenu prednost nekim momčadima, jer postoje savezne države koje još uvijek na snazi imaju stroge mjere izolacije, kao što je Kalifornija, gdje se nalaze četiri NBA momčadi.

"Djelujemo u područjima pod različitim jurisdikcijama, moramo poštovati različita pravila, od države do države, od grada do grada. No, na kraju krajeva, mi smo nacionalna liga pa je na nama da postavimo standarde za naše igrače za koje držimo da su ispravni", poručio je pute videokonferencije ranije ovog mjeseca NBA povjerenik Adam Silver.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo